Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg blevet gravid som 13 årige ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år

Jeg kan godt høre, at du tænker meget over, om du kan være blevet gravid. Men du skal ikke være nervøs. Jeg er ret sikker på, at du ikke er blevet gravid.  

Du kan kun være blevet gravid, hvis drengen har været inde i dig - altså inde i din skede. Men da han ikke har været inde i dig, kan du ikke være blevet gravid. 

Måske blev du også utryg over, at han gjorde sådan ved dig? Var det noget, du havde lyst til? Det er nemlig vigtigt, at du ved, at du altid kan sige nej til sex. Ingen må tvinge dig eller have sex med dig mod din vilje. 

Hvis det var sådan, at drengen gjorde det uden, at du havde lyst, så synes jeg, det er meget vigtigt, at du får sagt til ham, at du ikke vil have, at han gør sådan igen. Det kan også være, du har brug for at tale med en voksen om det, der skete? Vil du kunne fortælle det til din mor? Eller en god lærer? 

Du fortæller, at du ikke havde din menstruation. Det er dog sådan, at man godt kan blive gravid mellem ens menstruationer – og også lige inden allerførste menstruation. Men altså kun hvis man har sex, og drengens penis kommer ind i ens skede. 

Du spørger, hvor lang tid der går, før man ikke kan få en abort. Reglerne er, at man altid kan vælge en abort, inden man er 12 uger henne. Man kan også få abort senere – men det kræver særlig tilladelse.

Jeg håber, mit svar har gjort dig mere rolig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat