Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er jeg biseksuel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

 

Tak for dit brev herind, jeg tror mange andre unge kan genkende den følelse, som du beskriver, nemlig tankerne om egen seksualitet, er man biseksuel fordi man tænder på en af sit eget køn.

Jeg vil lige skynde mig at sige at det er MEGET normalt at være forvirret - eksperimenterende omkring sin seksualitet i din alder. Rigtig mange unge mennesker har tanker og fantasier omkring, hvordan mon det vil være sammen med en af sit eget køn.

Den tiltrækning du oplever til din veninde, behøver ikke at betyde at du biseksuel. Det betyder måske bare, at du er i en periode af dit liv, hvor du er nysgerrig på din egen seksualitet og du er ved at finde ud af, hvem du er, og hvad du godt kan lide. Det kan være, du har det anderledes om et halvt år eller 3 år fra nu.

Det kan også være, at du føler dig mere sikker i din seksualitet om et halvt år eller om 3 år. Lige nu kan du overveje om, det ikke er ok, at du bare tillader dig selv at være nysgerrig på dine følelser og lyster. Men husk at passe på dig selv, og her tænker jeg på, at din veninde (eller en anden du bliver forelsket i) også er i den undersøgende og nysgerrige periode af deres liv, og det kan måske betyde at følelserne hurtigt kan ændre sig, både hos dig, men også hos den anden. Man kan også være bekymret for om ens venner og veninder ændrer holdning til en, fordi man vælger 'at gå på opdagelse i sin seksualitet' - det ved jeg ikke om er en bekymring du har...

Du kan eventuelt spørge dig selv disse spørgsmål, for at opklare for dig selv, hvad du egentligt gerne vil, i forholdet til din veninde. Det kan være, at ved at svare på disse spørgsmål, bliver du mere klar over, hvad du vil og ikke vil i forholdet til hende og det giver dig mulighed for at være ærlig over for dig selv, men også over for hende.
Har vi et godt venskab? Føler jeg mig godt tilpas i hendes selskab eller skal jeg leve op til noget? Er det kun seksuel tiltrækning?

Jeg vil lige slå fast, at de tanker og følelser du har, er helt normale og du er helt normal uanset, om du kan lide drenge eller piger - eller begge.

Jeg er helt sikker på, at du med tiden bliver mere klar på, hvem og hvad du kan lide.

Du er selvfølgelig meget velkommen til at ringe eller sms'e til Børnetelefonen på 116 111 eller du kan chatte med os.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat