Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg biseksuel/lesbisk?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,
Tak for dit brev med overskriften "Er jeg biseksuel eller lesbisk?"

Du skriver, at det er noget, du har tænkt over i lang tid, og at du er i vildrede med, hvordan din seksuelle orientering er.
Du føler dig tiltrukket af piger og har været forelsket i drenge. Og så kan du lide at se homoporno (mand-mand eller kvinde-kvinde), og du kan onanere til begge slags film.

Jeg kan fortælle dig, at mange unge eksperimenterer med deres seksualitet, og at det er helt almindeligt at prøve sig frem både i forhold til det modsatte køn og sit eget. Det kan være på den måde, man kan få afklaret sin seksuelle orientering på. Det er ret forskelligt, hvordan man bliver sikker på sin seksuelle orientering- for nogle tager det lang tid- andre ved det allerede tidligt i teenageårene.

Du skriver også, at du er bange for hvad dine forældre og andre vil sige, hvis det viste sig, at du var biseksuel eller lesbisk. Jeg fornemmer her, at det seksuelle er et område, I i familien ikke har talt så meget om. Er der noget om det? Det er jo meget forskelligt fra familie til familie, hvordan man opfatter homo/ biseksuelle - så derfor har jeg ikke noget bud på, hvordan dine forældre vil reagere...
 
Hvis du har tillid til at f.eks. din mor kan tale med dig om seksualitet og kærlighed og forelskelse, tror jeg på, at det ville være en stor hjælp for dig at tale med hende om det. Hvis du synes, det kan være for svært, var det måske en mulighed at tale med skolesundhedsplejersken om det? Eller også kunne du ringe til BørneTelefonen og snakke med en rådgiver der?

Du skriver, at du gerne vil læse noget mere om det at være biseksuel eller lesbisk. Du kan f.eks. på www.sexlinien.dk læse et rigtig godt tema om seksualitet, så det vil jeg anbefale dig at gøre.  

Mange hilsner BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat