Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg aseksuel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år. 

Hvor er det godt, at du har skrevet herind. Du spørger i brevets overskrift, om du er aseksuel. Det tænker jeg ikke umiddelbart, at du er. Jeg tror, at der er mange på din alder, der har det på præcis samme måde som dig. Og det er helt normalt!

Jeg kan sagtens forstå, at du nærmest kan blive frastødt ved tanken. Jeg tror en af grundene kan være, at man ikke ved særlig meget om sex og samleje. Selvom man kan læse en masse om det og høre historier fra veninder osv. så er det stadig noget helt nyt og kan virke meget grænseoverskridende. Måske kan dét endda lyde ulækkert for nogen. 

Måske kan det også være, at du ikke er klar til at have sex, hvilket også er helt normalt, når man "kun" er 14 år. Hvis der er noget man ikke er klar til eller har lyst til, så kan det også virke, som noget man absolut aldrig får lyst til. 

Men når du en dag finder en sød fyr, som du bliver kæreste med, så kommer der helt naturligt nogle andre følelser og tanker i ens krop i takt med, at man bliver forelsket i en anden person. Det er ikke noget man skal føle sig presset eller stresset over. Jeg er sikker på, at når du bliver lidt ældre og får en sød kæreste, så skal lysten helt sikkert nok også komme.  

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat