Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er i tvivl om min seksualitet nu, og jeg er bange for at blive dømt, hvis jeg ændrer den fra Lesbisk til biseksuel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det bare sejt, at du er så åben om din seksualitet. Det mod du har, er sjældent set. Tak fordi, at du skriver til os.

Det er på ingen måde forkert af dig, at du har det sådan der. Og det var på ingen måde forkert af dig, at du sprang ud som lesbisk. Det er vigtigt, at du holder fast i det.

Det er absolut kun sejt, at du tør være den du er. Og det skal du bare blive ved med. Derfor er det også vigtigt, at du nu får lov til at være usikker om din seksualitet over for vennerne. Det kan være rigtig svært, at fortælle noget der fylder meget i hovedet. Desværre er alt for mange dømmende overfor folk, der er bare lidt anderledes end dem selv.

Det kan måske være en idé, at fortælle det til en enkelt ven eller veninde til at starte med. Én du ved, du kan stole på. På den måde, har du en ved din side, når du fortæller det til de andre. Prøv at være ærlig overfor dine venner. Det kan være, at du kan vise dem dit brev her, sammen med svaret. Nogen gange kan det være lettere, end selv at skulle fortælle det.

Du skal vide, at det faktisk er helt naturligt at være usikker på sin seksualitet. Selvom man tidligt fandt ud af, at man var til det samme køn, betyder det ikke nødvendigvis, at man er det hele livet. Og man behøver ikke vælge "en side".

Hvis du har lyst kan du gå ind på sexliniens hjemmeside. Der kan du læse om mange børn og unges oplevelser med, at fortælle sine venner om ens seksualitet.

For et år siden var du så stærk, at du fortalte dine venner, du var til piger. Jeg ved, du kan gøre det igen.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat