Brev

Er Det Normalt?

Hej, Jeg er en pige på 13, og jeg onanerer ret meget… Igår Tog min søster mig i det og sagde at det var klamt, og jeg tænker, er det det? Er det klamt at man onanerer meget når man kun er 13?

For min søster spurgte hvor tit jeg gjorde det, og mig og min søster taler om nærmest alt sammen fordi vi er så tætte, og jeg følte at jeg kunne fortælle hende det, og jeg fortalte at jeg gjorde det ret tit, og så sagde hun at det var klamt… Men er det det?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år.
Du vil gerne vide, om det er normalt eller klamt at onanere ofte, når man er 13 år.
Du skriver, at din søster synes det er klamt, at du gør det tit, og det er vel derfor du er kommet i tvivl, om hun har ret..?
Jeg håber, jeg kan berolige dig lidt ved at fortælle dig, at det er helt naturligt at onanere, også i en meget tidlig alder! Det er bestemt hverken klamt eller unormalt. At din søster ser sådan på det, kan måske skyldes, at hun ikke har det samme behov som dig, men det er der jo heller ikke noget galt i...
Hvordan og hvor ofte man onanerer er nemlig meget forskelligt fra person til person!
Jeg tænker i øvrigt, det må det være dejligt at have en søster, du kan snakke med om alt, især emner du måske ikke har lyst til at dele med sine forældre. Du kan jo overveje, om du vil vise hende dit brev til brevkassen, så hun kan se, hvad vi svarede dig - måske kunne det også være spændende for hende at se..? I øvrigt finder der en rigtig god hjemmeside, der hedder www.sexlinien.dk, hvos du (og din søster) kan læse om alle mulige temaer, der handler om onani, sex og seksualitet.
 Venlig hilsen Børnebrevkassen.

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat