Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt?

Hej

jeg er en pige på 13 år som ofte godt kan blive, hvordan siger man det. Tændt eller liderlig. Af at måske kigge på et eller andet hvad ved jeg men det er pinligt! 

Jeg er faktisk ikke en der ornanere mega meget men jeg gør det nok 1 gang om dagen.

Men er det normalt og havd skal jeg gøre? 

Hilsen pige 13 år

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det kan føles lidt pinligt at blive klar over, at man har en seksualitet. Sådan tror jeg, at mange unge har det.

Men faktisk er det helt normalt i din alder ofte at føle sig tændt eller liderlig. Det er en naturlig del af udviklingen fra at være barn til at blive ung.

Det er også helt normalt at onanere. Det er forskelligt fra person til person, hvor ofte man har lyst til at onanere. Nogle gør det flere gange om dagen, mens andre måske kun gør det en gang imellem. Begge dele er helt normalt.

Det er faktisk sundt at onanere, fordi der frigives et lykkehormon, når man får orgasme. Samtidig er det en god måde at lære sin krop at kende på. Hvis du har lyst, kan du læse mere om onani på Sexlinien 

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat