Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er der noget galt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 12 år

Du skriver og spørger om det er normalt at onanere, også selv om man er 12  år. Svaret er ja. Norgle begynder onanere tidligere end andre, det findes ingen aldersgrænse for det. Hvis du vil vide mere omkring onani så kan du gå ind på http://privatsnak.dk/10-12/hvad-spoerger-andre-om/er-det-almindeligt-at-onanere-som-10-12-aarig/ Her kan du læse mere om onani og at det er normalt at onanere, også som 12 årig. 

Hvis du ikke kan trække forhuden tilbage, kan det være at du har stram forhud - det kaldes forhudsforsnævring. Du kan træne forhuden ved at trække den stille og roligt tilbage, det må ikke gøre ondt. Hvis det bliver ved, er det en god idé lige at spørge lægen om det. Lægen kan give noget salve til at smøre på, så huden bliver mere blød og smidig.

Du skriver også at du godt kan lide en pige i klassen, men er i tvivl om du skal fortælle hende dette. Tror du at hun kan lide dig?  Måske du kan prøve at finde ud af det, enten gennem hendes veninder eller få en ven spørge hende.

Det er altid dejligt at høre nogen godt kan lide en. Hvis du fortæller hende dette, kan det jo være at hun også kan lide dig. Det værste der kan ske er at hun ikke har samme følelser for dig, men så har du givet hende en kæmpe kompliment.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat