Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Drenge udnytter mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Jeg kan godt forstå, hvis du undrer dig over, hvad pokker der lige sker med nogle af de drenge.
Det lyder som om, at du og drengene får lidt forskellige tanker om, hvordan jeres ’venskab’ skal være.

Det kan være helt fint at skrive frække beskeder til hinanden. Så længe det er rart og trygt for begge parter.
Det er vigtigt, at man selv er med på det, der sker. At man ikke føler, at beskederne er grænseoverskridende og ubehagelige.

Jeg kan godt forstå, at du får en følelse af, at drengene på en eller anden måde kun er interesseret i at skrive frækt med dig, når det er sådan, det tit ender.

Hvordan ville det være, hvis du, næste gang du skriver med en dreng, som begynder at skrive frækt, skriver til ham, at du meget gerne vil snakke med ham (hvis du har det sådan), men at du ikke har lyst til at skrive ’den slags’ beskeder?

Man kan godt have det sådan, at man bare har lyst til at gøre det, man fornemmer andre vil have, man skal gøre. Men det er vigtigt, at man lytter til sig selv og mærker sine egne grænser. Og det gør du faktisk – det er rigtig godt! Hvis drengene ikke er interesseret, når du skriver, at du ikke er med på at skrive frækt, er det måske heller ikke drenge, der er værd at være venner med – lige nu i hvert fald.

Det er svært at sige, hvordan drengene får den opfattelse, at du har lyst til at skrive frække beskeder. Nogle gange får man en ret skæv opfattelse af hinanden i en samtale. Især på skrift. Det kan være svært at se, hvad den anden person egentlig mener.

Har du mon snakket med en veninde om det? Det kan være, at en veninde kan genkende nogle ting?
Måske kan I snakke om, hvordan I skriver beskeder med drenge? Hvis I begge gør det. Nogle gange kan man måske få øje på noget, man kan gøre lidt anerledes. Eller få tip til nogle seje sætninger, man kan skrive, hvis en person går over stregen.

Det er i hvert fald vigtigt, at du siger fra over for de drenge, du ikke har lyst til at skrive frække beskeder med. Du skal først og fremmest passe på dig selv og dine grænser.

Hvis du har brug for at snakke mere om det, må du også meget gerne ringe ind til BørneTelefonen 116111.
Det kan nemlig være rigtig rart at få talt med nogen. F.eks. om hvad man lige kan skrive som svar på frække beskeder.

Pas rigtig god på sig selv – du skal være med til at bestemme, hvad I skal snakke om, og hvordan I skal snakke sammen. Samtalerne skal være rare, sjove og helt ok for dig.

De kærligste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat