Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bøsse? Nej tak!

Hej, jeg er en dreng på 16 år, som tænder på mænd, man jeg kan ikke forestille mig en fremtid med en mand.

Jeg ønsker overhovedet ikke at være bøsse, det er ikke et valg, for hvis det var, havde jeg valgt ikke at være det.

Jeg har ikke noget i mod homoseksuelle, hvis jeg selv kunne vælge, ville jeg vælge at være bi-seksuel.

Jeg har aldrig været forelsket i en dreng, men har der i mod været forelsket i mange piger, bare ikke her på det sidste (2-3 år), selvom jeg har haft en form for “affektion” for et par tøser. Men kan ikke se hvordan jeg skal have en fremtid med en pige, når jeg kun tænder på mænd.

Jeg løser normalt alle mine egne problemer, men har længe tænkt over det her, men aner ikke hvad jeg skal gøre?

Håber i kan hjælpe.

Dreng, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år

Mange problemer kan man løse selv, men nogle problemer er man også nødt til at snakke med andre om, for bedre at kunne håndtere dem. Sådan er det for alle mennesker.

Det er ikke et sjovt dilemma at stå i, når følelserne siger ét, mens tankerne siger noget andet.
Heldigvis er der ingen, der siger, at man skal beslutte sig for det ene eller det andet.

Det er sådan med seksualitet at det, som du skriver, ikke er noget man bare tager et valg om. Det er nogle følelser og lyster inden i os, som man kan vælge at handle på eller ej. Men hvis du tænker over det, så ville det nok være svært, ikke at handle på sine indre følelser, hvis de nu er der? Så lytter man ikke rigtig til sig selv.

Seksualitet er en "flydende" størrelse, som kan ændre sig med tiden. Det betyder, at selvom du føler tingene på én måde nu, så kan det godt ændre sig med tiden og ud fra de erfaringer, som du gør dig. Så det vigtigste er nok, at give dig selv lov til mærke efter og prøve dig frem. 
I virkeligheden skal du måske slet ikke tænke så meget over, om din seksualitet hedder noget. Hvad med bare at lade din kærlighed og/eller seksualdrift styre i den retning, som du føler dig draget af, når du står i situationen? Det ene udelukker jo ikke det andet.

Hvis du kan, så prøv at skubbe tankerne om kategorier og valg lidt væk. Giver det mon mening?

Jeg tror, at det vil være en god idé at tale med en ven, veninde, et familiemedlem eller en anden, du har tillid til. Ofte kan frygten for andres reaktion godt komme til at spænde ben for ens frie udfoldelse. Altså, at man kommer til at træffe beslutninger på baggrund af andres holdninger. Hvis du fik talt om det, vil du måske få lidt mere ro til at finde rundt i dine tanker og følelser.

Du er altid velkommen til at skrive igen eller ringe til os, hvis du har brug for at tale anonymt med en voksen, som lytter og ikke dømmer dig. Men jeg kan også anbefale dig at tale med nogen, der selv har været det samme igennem som dig - eller i hvert fald noget, der ligner. Du kunne fx kontakte LGBT, som har specifik viden og erfaring i at være ung og usikker på egen seksualitet, og på hvordan man springer ud, hvis man er parat til det.

De bedste tanker og ønsker fra
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat