Brev

Blowjob

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Det lyder som om, det er en meget svær situation, du er kommet i, og jeg kan godt forstå, at det er rigtig vanskeligt at finde ud af, hvordan du undgår, at din klassekammerat rører ved dig og kigger på dig på en måde, du ikke bryder dig om. Jeg vil prøve at komme med nogle ideer til, hvad du måske kan gøre.

Allerførst har jeg lyst til at skrive til dig, at det virker som om, du er en dreng der sætter pris på, at være ærlig og ikke tale dårligt om andre. Det kan være rigtig svært ikke at tale dårligt om folk, der overskrider ens grænser, men det gør du slet ikke i dit brev. Det imponerer mig, at du ikke falder i at skrive nogle dårlige ting om din klassekammerat og det får mig også til at tro på, at den ærlige måde du er på, kan hjælpe dig med at ændre på den situation, du er havnet i.

Jeg bliver nysgerrig efter, om du gerne vil være venner med ham, selv om han gør noget, du ikke bryder dig om? Du skriver, at du efter jeres lejrskole var i svømmehallen med ham, hvor han også gjorde ting, du ikke bryder dig om. Ud fra det tænker jeg, at du gerne vil være venner med ham, samtidig med at du gerne vil have ham til at stoppe med at gøre dét, du ikke kan lide. De ideer jeg giver dig er foreslået ud fra den tanke.

Du skriver, at du nogle gange på lejrskolen fik stoppet at han gjorde dét, du ikke vil have. Jeg bliver nysgerrig efter, hvordan du fik det stoppet? Var det mon noget du sagde, eller noget du gjorde? Jeg tænker på, om de erfaringer du har, kan være med til at give dig nogle ideer? Hvis du nu fx flyttede hans hånd og det virkede, er det måske sådan noget du skal gøre hver gang. Det kan også være, at du sagde højt og tydeligt ”stop” til ham, og at det fik ham til at stoppe? Måske gjorde du noget helt tredje? Min tanke er, at du prøver at overveje, hvad det var der virkede, og om du kan gøre mere af det.

Du fortæller, at han, da i lå på sofaen, sagde til dig, at I var bedste venner. Jeg får den tanke, at han værdsætter at være venner med dig. Dem man gerne vil være venner med ønsker man jo også at behandle på en måde, så de fortsat vil være venner med en. Jeg tænker på, om din klassekammerat mon er klar over, hvor grænseoverskridende det er for dig, at han rører ved dig og kigger på dig på en måde, du ikke kan lide? Ved han mon, hvor ubehageligt det er for dig? Hvis du ikke har sagt det meget direkte til ham, kan det jo være, at han tænker, at du måske ikke har så meget imod det. Jeg tænker på, om det ville være muligt for dig at sige meget direkte til ham, hvad det gør ved dig, at han gør de ting? Du kunne fx sige til ham: ”Jeg har det rigtig svært med, at du rører ved mig og kigger på mig, som du gør. Det gør mig ubehageligt til mode.” Kunne det mon være en idé, du kan bruge?

En tredje idé kan jo også være, at du får hjælp af en voksen og fortæller videre, hvad han gør ved dig, og at du gerne vil have det stoppet. Jeg er rigtig meget i tvivl om, hvorvidt det faktisk er en mulighed, du har lyst til at bruge. Det virker på mig, som om du helst vil ordne det selv. Nogle gange er man dog nødt til at gribe tingene anderledes an, end man har mest lyst til. Jeg tænker, det er rigtig vigtigt, at du passer godt på dig selv og gør hvad du kan for at dine grænser ikke bliver overskredet.

Som jeg har skrevet, så har jeg i mit svar taget udgangspunkt i, at du ønsker at være venner med ham, men at du bare gerne vil have, at han stopper med at overskride dine grænser. Hvis det ikke er rigtig forstået af mig, og du faktisk slet ikke ønsker at være venner med ham, kan du skrive igen. Du kan også vælge at chatte på

http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/Basechat.aspx

eller du kan ringe eller sms´e på 116111.

Jeg håber virkelig for dig, at din situation ændrer sig, så du ikke skal gå og tænke på det og føle ubehaget ved det.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat