Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bisexuel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Du fortæller, at du har følt dig tiltrukket af transpersoner og også tænker, at du har kigget interesseret på piger. Du skriver også, at du samtidig kan lide drenge.

Du skriver, at du føler dig dybt forvirret. At føle sig forvirret over sin seksualitet, kan være overvældende, og derfor synes jeg det er så fint, at du har skrevet til os på BørneTelefonen.

Du spørger, hvad dine tanker og følelser gør dig til. Og det korte svar på det spørgsmål er, at det gør dig til et menneske. Med alle de følelser og tanker, som især et helt ungt menneske kan have. Jeg kan godt forstå, at du søger et svar på, hvad du mon er. Det tænker alle mennesker over engang imellem.

Det kan være meget anstrengende at være forvirret, og man kan have behov for et klart svar på, hvem man er. Det kan tage tid at finde frem til svaret, og for nogen ændrer svaret sig også i løbet af livet. Og det du gør lige nu med at undersøge spørgsmål om seksualitet på nettet er en god måde at blive klogere på sig selv.

Nogen gange kan tankerne om, hvad andre synes om én, gøre det med seksualitet svært. Kan du mon genkende det? Mit råd til dig vil være, at du giver dig selv lov til at være søgende og nysgerrig på din egen seksualitet.

Du bestemmer selv, hvad du vil fortælle om dig selv til andre. Hvis du får lyst til at tale med andre om det at føle sig forvirret over sin seksualitet, så er LGBT et godt sted, som du jo allerede kender.

Jeg tænker, at du er rigtig godt på vej til at lære din seksualitet at kende, fordi du er åben og nysgerrig. Du har endda søgt mere viden om det. Det er rigtig godt. Hvordan din seksualitet er, finder du nok først ud af, når du udforsker den sammen med nogen, du føler dig tiltrukket af. Man kan sagtens være tiltrukket af forskellige mennesker på forskellige tidspunkter. Sådan er det for mange, og det er helt okay.

Din seksualitet er derfor noget, som du er nødt til selv at finde ud af. Når man begynder at kysse, nusse og komme helt tæt på et andet menneske, så kan man mærke efter om det føles godt i kroppen. Sådan kan man stille og roligt blive klogere på, hvem man ønsker at have sex med.

Vær tålmodig med dig selv, for du er fin lige netop som du er. Vær sammen med dem, som du føler dig tiltrukket af og har lyst til at være sammen med. Du behøver ikke at passe ind i nogen som helst kasse.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat