Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Biseksuel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære H

Hvor er det dejligt at læse, at du har nogle forældre, der ikke har noget imod en pigekæreste – sådan nogle forældre burde alle have. Og nu til dit spørgsmål.. 

Ja, man kan sagtens være seksuel tiltrukket af et andet menneske uden at være forelsket og uden at ønske, at man bliver kærester. Men skal man indlede et forhold, kræver det, at man også er vild med det andet menneske på andre måder end rent seksuelt. Ellers vil forholdet formentligt gå i stykker efter noget tid, da det at være kærester ofte kræver kemi på mange forskellige områder, ikke kun det seksuelle. 

Derfor synes jeg, at du skal bruge den kommende tid på at lære din seksualitet endnu bedre at kende. Måske er du biseksuel, måske ikke - det skal du nok finde ud af. Det er helt almindeligt, når man er 16 år, at man undersøger ens seksualitet. Du kan jo starte med at se, om der er en sød pige, du kan kysse lidt med.. og måske ændrer du holdning senere, hvis du en dag møder den helt rigtige pige, som du også kan forestille dig at være kæreste med. Lige nu tror jeg bare, du skal koncentrere dig om at "mærke" efter og så få nogle erfaringer med det, der føles rigtigt for dig.  

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat