Brev

At fortælle man er biseksuel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Du har helt ret i, at mange unge kommer i tvivl om deres seksualitet. Man prøver grænser af og kan blive overrasket over, hvordan man reagerer på nye ting, fx til fester. Det er helt normalt, men det kan også være meget forvirrende.

I dit brev læser jeg, at du spekulerer på to ting: 1) Om du (også) er til piger, og 2) hvordan dine forældre og venner ville reagere, hvis du fortalte dem det.

1) Det lyder som om, at du er blevet forvirret over din seksualitet, fordi du nu flere gange har kysset dine veninder til fester. Men hvad man gør, fortæller ikke så meget om ens seksualitet. Det kommer nemlig an på, hvad man synes er rart, og hvad man har lyst til.

At du har kysset med et par piger, behøver hverken betyde, at du er lesbisk eller biseksuel. Seksualitet defineres ud fra, hvem du bliver tiltrukket af - både følelsesmæssigt og seksuelt. 

Samtidig skriver du, at du ikke tror, at det her bare er en fase. Du lyder som en pige, der er god til at mærke efter. Hvis du en dag møder en pige, som du føler dig tiltrukket af og som også er nysgerrig på andre piger, kan det være, at du kan prøve det lidt mere af og se hvordan det føles? 

Ens seksualitet kan nemlig udvikle sig hele livet. Du har et helt liv til at blive forelsket i, og tiltrukket af folk. Hvis man tænker over det… Er det så vigtigst, hvilket køn en person har, eller om personen er god ved dig og gør dig glad?

2) Du skriver om din frygt for, hvad særligt din far ville sige til, hvis du var biseksuel. Jeg kan godt forstå, hvis det er svært at være i tvivl om, hvordan han vil reagere.

At være homoseksuel, biseksuel, heteroseksuel, transkønnet eller ingen af delene, har ikke indflydelse på, hvem man er som person.

Du er stadig den samme. Du er stadig din fars datter, som han elsker over alt på jorden.

Det er desuden en rettighed, at vi har lov til at definere vores egen seksualitet og ikke må diskrimineres på baggrund af den.

Jeg synes jeg kan fornemme på dit brev, at det betyder meget for dig, at tale med nogen om det her. Hvis det er rigtigt forstået, så kan det være, at du først skal tage en snak med din mor. Hun kan måske også hjælpe dig med, at fortælle det til din far og samtidig forklare ham, hvad det egentlig betyder (og ikke betyder) at være biseksuel.

Jeg tror at det, lige meget hvad, kunne det være en god ide at tage en snak med din mor om din tvivl? Hun lyder til at være god at snakke med, og det er næsten altid nemmere at være i sig selv, når man har fået sagt ordene højt til nogen, der vil lytte.

Jeg håber, at du vil kunne bruge min råd.

At være forelsket og/eller have lyst til at være seksuelt tæt på en person, er jo en skøn ting, som man skal nyde. Det håber jeg, at du vil gøre, ligegyldigt hvad.

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat