Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

aner ikke hvad jeg har gjort

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12
Tak for dit brev. Det er super sejt, at du skriver herind.
I dit brev ser det ud som om, at du har det dårligt eller måske skammer dig lidt over, det, der er skete. Gør du det? Hvis du gør, skal du vide, at hverken du eller din veninde har gjort noget forkert. Mange børn bliver nysgerrige på sin egen og kammeraternes kroppe. Måske er det bare det, der er sket mellem din veninde og dig? Måske har det givet jer en rar følelse – og det er helt okay, når I begge er ok med det.

Du skriver, at du nogle gange gør det med en pude. Det er også helt okay. Faktisk er det en rigtig god måde for dig at lære mere om dig selv og din krop. Og selvom mange måske tror noget andet, er det lige så almindeligt for piger som for drenge.

Derfor synes jeg ikke, at din veninde eller dig skal stoppe med noget af det, I gør, hvis I har det godt med det. I lærer jer selv og hinanden bedre at kende. Og hvis det giver jer en rar følelse, synes jeg ikke, I skal have det dårligt over det.

Måske er det en idé at læse lidt mere om onani,og det at det er helt almindeligt. Hvis du vil læse mere, så kan kigge på rådgivningen Privat snak: http://privatsnak.dk/10-12/ Der er nemlig mange andre børn og unge, som tænker over det med at onanere.

Hvis du får brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe 116111

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat