Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Aldrig haft en orgasme.. er jeg normal?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 16 årig pige

Hvor er det skønt, at du har en sød kæreste, som du kan tale med om dine tanker og bekymringer. Han lyder omsorgsfuld og forstående.

Han har faktisk ret, når han siger, at det er helt almindeligt for unge piger/kvinder ikke at have fået en orgasme.

At få en orgasme kræver, at man er fuldstændig afslappet og kan være i nu’et. Det handler om ikke at tænke: hvorfor kommer jeg ikke? Synes han jeg er lækker? osv.

Det tager tid at nå dertil. Mange voksne kvinder kan også have svært ved det. Men det skal nok komme. Når du oplever det, vil du ikke være i tvivl.

Ofte bliver der sat lighedstegn imellem orgasme og god sex (succes). Og det er rigtig ærgerligt og langt fra sandheden. Man kan sagtens have dejlig sex uden at få orgasme.

Sex handler lige så meget om samvær og nærhed, og den samhørighed man oplever med sin partner, når man er seksuelt sammen.

Jeg vil foreslå dig, at kigge forbi http://www.sexlinien.dk. Her kan du læse om, hvordan andre unge har oplevet det.

Du lærer også din krop at kende, når du onanerer. Har du prøvet at eksperimentere med at røre ved dig selv? Når du onanerer vil du opdage, hvad der føles godt for dig, og hvad der ikke føles godt for dig.

På den måde kan du på sigt også bedre guide din kæreste til hvad der føles godt for dig. Det kan du ogå læse mere om på sexlinien.

Du er på ingen måde unormal, det er fuldstændigt almindeligt, det som du oplever.

Du skal bare blive ved med at nyde samværet med din kæreste. Og glæde dig over, at han syntes du er sød og lækker.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat