Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Accepter ikke er nej

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Det er svært at sige, hvad der går galt, siden drengene ikke respekterer dine grænser. Når det er foregået som du beskriver, synes jeg, det burde være klart og tydeligt, hvad du vil være med til, og hvad du ikke vil være med til. Men det synes drengene åbenbart ikke. De overskrider dine grænser og det kan man kalde for en seksuel krænkelse af dig. Det er altså ikke ok.

Det er dejligt at høre, at du er glad for sex, og det skulle du helst blive ved med at være. For sex er dejligt og livsbekræftende, hvis det foregår i en tryg og tillidsfuld atmosfære.

Jeg tænker på, om det er et almindeligt problem blandt piger, at I oplever, at drengene ikke respekterer jeres grænser? Eller er det kun dig, der oplever det? Måske kunne du have glæde af at snakke med nogle veninder om det og høre, hvad de gør for at blive respekteret. Og hvad de gør, hvis ikke de bliver respekteret. Og måske kunne du få nogle idéer til, hvad du kan gøre anderledes.

Det kræver mod at sige fra, og du skal blive ved med det, for det har du ret til. Hvis du vil sige noget til din partner, så sørg for at sige det, mens I har øjenkontakt. Det virker Nemlig altid stærkest, og du vil med det samme kunne fornemme, om han hører og respekterer dig. Og hvis du oplever, at han ikke hører, så gå din vej, for så er det ikke ham, du skal have sex med. Uaanset hvordan du siger det eller viser det, så skal din partner respekterer det og de aftaler I har. Ellers gør han noget mod din vilje og det er ikke ok.

Jeg håber, at du passer godt på dig selv og du bliver respekteret. Måske vil det også være en idé at få en snak med en voksen - en god voksen, du kender ellers ring eller skriv ind til os på 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat