Brev

ved ikke hvad jeg skal gøre

hej
jeg er en pige på 11 år
jeg har en kæreste på 16
min kæreste vil rigtig gerne have sex med mig, men jeg ved ikke om jeg er for ung
skal jeg gøre det?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 11 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du spørger, når du føler en usikkerhed ved at skulle dyrke sex. Dejligt, du har en kæreste, du er glad for.

Det er helt naturligt, at din kæreste gerne vil have sex, og måske er lidt mere afklaret omkring sex, fordi han er 16 år. De 5 år, der er mellem dig og din kæreste, gør rigtigt meget for ens udvikling og ens fokus på sex.

Det første jeg tænker, er at du skal vente. Det, ved jeg godt, er måske det kedelige voksensvar. Men vi har en lov i Danmark, der siger, at det er strafbart at gå i seng med nogen under 15 år.

Det betyder, at det er strafbart for din kæreste at dyrke sex med dig. Når man er 11 år, er kroppen ikke helt udviklet til at have sex, men det er naturligt at have tanker om det. Det er en måde, at kroppen gør sig klar til sex. Alt, det jeg siger, og det som loven siger, er for at passe på jer, selvom jeg godt kan forstå, at det kan være svært at vente og forstå.

Jeg tænker, om ikke I kan være sammen på en anden måde med en masse kys til hinanden og ved at ligge tæt og måske øve jer i at røre ved hinanden. På den måde opbygger I tryghed til hinanden, og sex handler rigtigt meget om tryghed, når man skal til at øve sig i det.

Til sidst vil jeg sige til dig, at det er supervigtigt, at du taler med din kæreste om, hvordan du har det. Og at du ikke er helt klar til sex, men du stadig holder af ham, selvom I ikke har sex i jeres forhold endnu.

Du kan læse mere om sex her: Sex, seksualitet og krop

Jeg håber, du kan bruge svaret! Måske kan du finde mere på sexlinien.dk eller du kan ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke anonymt med en af de søde voksene.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.