Brev

sexualitet, hvad skal jeg sige

jeg er bisexuel og jeg er sikker på det og jeg står ved mig selv om det osv.

Men her på det sidste har folk ringet anonymt og har sagt fx “det er en dating side vi ville bare spørger om det rigtig at du er bi” og det rammer mig bare hårdt for kan jeg ikke bare have lov at være mig og tror de ikke jeg ved at det er dem, men ærligt hvem fu*k ville spørger om det (undskyld), men jeg svare bare altid “jeg kan ikke høre dig” eller noget i den stil.

Men nu er folk begyndt at skrive privat (det vil sige folk fra mine tidigere skoler som jeg aldrig har snakket med)

også er der folk som jeg fortæller det til de er sådan “du ligner ikke en”
kan man ligne en, hvis ja, hvordan ser man så ud?
og hvad skal jeg sige til beskederne og folk der ringer??

plzz svar hurtigt

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig pige

Hvor er det skønt at du er afklaret med din seksualitet, og du ikke er bange for, at stå ved det.

Det er et spændende emne, og derfor er mange i jeres alder naturligt også meget optaget af dette. Teenage alderen er jo netop der, hvor man eksperimentere både fysisk og mentalt med de forskellige former for seksuel orientering.

Jeg tror, at du skal tage andres interesse for en nysgerrighed som ikke er ondt ment, men mere er af en afklarende og eksperimenterende slags.

Du skal selvfølgelig finde din vej i, hvordan du forholder dig til dette. Jeg tænker, at du enten kan gøre som nu – ignorere det, eller du kan gå ind i snakken. Som du selv nævner, hvordan ser sådan én ud? Hvordan finder man ud af, at man er bi? Hvad er forskellen på, at være sammen med piger og fyre? osv.

Jo mere åbent man klan tale om disse ting, jo mindre mystisk bliver det. Mange holdninger og fordomme kommer ud af uvidenhed. Du bestemmer helt selv, hvad du har lyst til at tale med andre om og hvor meget eller hvor lidt, du vil dele med andre.

Hvis du klikker ind på Sexlinien kan du læse om, hvad andre har tænkt, og gjort i samme situation. De har også en chat funktion, hvor der sidder unge og giver gode råd.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat