Brev

Sex osv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15-årige

Du stiller to gode spørgsmål, der begge fortæller mig, at du holder meget af din ven.

Jeg kan se, at du tænker en del over, hvordan du bedst gør de ting, der får ham til at komme. Du skriver dog også, at sex flere gange om ugen bliver lidt for meget – hvad du kan gøre?

Først og fremmest vil det måske være rart for din ven at vide, at sex flere gange om ugen er lidt i overkanten for dig. Han tænker jo på dit bedste, som du skriver.

Derfor er jeg ret sikker på, at han gerne vil vide lidt mere om dine grænser og behov. Hvis I prøver at tale åbent forskellene i jeres behov, bliver det lettere for ham at være en god kæreste og undgå at presse for meget på. Men det er måske lettere sagt end gjort at starte på sådan en samtale. Hvis samtalen er for svær at starte, så vil jeg foreslå dig at få en samtale hos http://Sexlinjen. Jeg ved, at de har rigtige gode rådgivere, der har forslag og ideer til, hvordan du kan starte den vigtige samtale.

Du skriver, at din kæreste den seneste tid har haft svært ved at komme. Men det er almindeligt, at kroppen har perioder, hvor man ikke kan komme.  Hvis man ikke accepterer de perioder, kan sexlivet udvikle sig til en ’jagt’ efter at komme. Det kan føles frustrerende for begge parter. Man kan let tro, at den udeblivende orgasme har noget med én selv at gøre.

Mon du påtager dig ’skylden’ for, at din ven ikke opnår orgasme? Det er ikke rimeligt overfor dig selv. Uanset hvor meget du kender til ’drengekroppen’ vil der være perioder, hvor han ikke vil kunne komme. Heldigvis kan sex handle om meget andet end at nå frem til en orgasme; og man bestemmer selv, hvad der sker i sengen.  Sexlivet behøver ikke altid ligne en pornofilm, hvor manden hver gang ender med at komme.

Jeg kan fornemme, at I har det rigtigt godt sammen og at din ven er en kærlig person. Jeg tror, at I har lyst til at gøre det bedste for hinanden og interesserer jer for hinandens behov. Derfor tror jeg også, at I vil kunne tale sammen om sex og jeres forskellige behov.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz
Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat