Brev

Sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år,

De tanker du går med, tænker jeg der er rigtige mange, der kender til! Første gang er altid noget specielt og derfor er det også vigtigt, at man er bevidst om, hvordan man vil have, den skal være.

Du kan måske også få følelsen af, at den første gang bare er noget, der skal ‘overstås’. Men ikke desto mindre kan det godt betale sig at vente til det bliver ‘din tid’. Og du finder en, som du har lyst til skal være den, du har sex med allerførste gang.

Alt for mange forcerer det, fordi de bare vil have det overstået. Det kan desværre gøre, at det bliver en dårlig oplevelse, hvilket er virkelig ærgerligt!

Mit råd til dig er derfor at holde ud! Din tid skal nok komme og husk, at ingen har lyst til at være den sidste, hvorfor du nok godt kan regne med at nogle pynter lidt på historien. Selvom det måske ikke virker sådan, er der mange andre, der har det som dig – både piger og drenge. Nogle i en langt højere alder.

Hvis du har lyst til at læse lidt om ‘den første gang’, vil jeg anbefale dig at læse lidt om det her: https://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/foerste-gang

Du kan også læse her:

https://www.sexlinien.dk/_soegeresultat-(sexlinien)?q=F%C3%B8rste+gang&newsearch=test&x=0&y=0

Jeg håber, at du kan få lidt ro på tankerne og have tiltro til at det nok skal komme, når det er din tid.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat