Brev

Sex

Hej jeg er en dreng på 15
Her i dag skulle jeg have sex med min utrolig dejlige kæreste, men alt gik galt jeg kom efter 2 min, og så kunne jeg ikke få den op og stå mere, og så blev det hele bare en fiasko

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Hvor er det godt at høre, at du har en utrolig dejlig kæreste, som du havde glædet dig til at have sex med. Når man har høje forventninger til noget, fx sex, er det langt fra sikkert, at ens forventninger bliver indfriet den første gang.

Det er faktisk meget almindeligt, at drengen kommer hurtigt de første gange, man har sex. Men det behøver langt fra at betyde, at det er en fiasko. Overhovedet ikke.

I stedet for at gå alene med dine tanker om en “fiasko”, så synes jeg, at du skal tale med din kæreste om det. Du kan jo sige til hende, at det betyder rigtig meget for dig, at I har haft sex, men at du også er ked af, at det var så hurtigt overstået. Du kan jo sige, at du gerne vil øve dig endnu mere, så I stille og roligt kan få flere erfaringer og finde ud af, hvad der fungerer for jer. Kunne det være en mulighed? På den måde viser du din kæreste, at det betyder rigtig meget for dig, og det tror jeg, at hun vil blive glad for.

Hos Sexlinien kan man læse mere om “den første gang”. Hvis du er nysgerrig, kan du se mere her. Her kan du bl.a. læse, at det er helt normalt at være nervøs de første gange, man har sex, og det kan gøre, at man fx kommer hurtigt.

Du er også velkommen til at kontake os igen på 116111, hvis du har brug for en snak.

Mange hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz om sex, seksualitet og krop Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.

På Sexliniens hjemmeside kan du finde information om sex, og du kan også få rådgivning om sex og seksualitet.