Brev

Sex

Hey
jeg havde sex men min lillesøster på 14 og nu truer hun mig med at melde mig for voldtægt hvis ikke jeg giver hende penge. Jeg er meget bange for at komme i fængsel

Dreng, 23 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 23 år

Tak for dit ærlige brev. Jeg kan godt forstå, at du er bange for, hvad der vil ske. Desværre kan jeg ikke love dig, hvad der vil ske, for det afhænger af, om din lillesøster vælger at anmelde dig og om sagen. Altså hvordan det er sket, hvor gammel du var osv.. Der er altså mange detaljer, der kan have betydning.

Men du skal vide, at jeg tror, det er bedst for dig og din søster, at I får det fortalt til nogen, der kan hjælpe jer videre. For ellers vil det altid være noget, der “forfølger” jer.

Derfor vil jeg ikke anbefale dig, at du giver hende penge, for det tror jeg desværre ikke vil ændre noget. Måske vil det løse problemet nu, men det er jo altid noget, hun kan bruge igen, og derfor kan du komme til at gå og være bange – og det kan ingen holde til.

Samtidig kan det godt være, at din søster føler, at det vil hjælpe hende her og nu med nogle penge. Men et seksuelt overgreb fra et familiemedlem er desværre noget, der kan få store konsekvenser, hvis hun ikke får hjælp til at tackle det. Derfor skal hun have noget hjælp.

Måske kan du tage en snak med din lillesøster og fortælle hende, at du er ked af det, der er sket og meget gerne vil have, at I får hjælp.

Du kan hjælpe hende ved at foreslå, at I sammen finder en, I kan fortælle det til. En lærer måske?

Jeg vil også råde dig til at kontakte Januscenteret  eller Bryd Cirklen Her vil du kunne tale med en rådgiver, der kan hjælpe dig videre.

Ved at søge hjælp, så hjælper du din søster og dig  selv bedst videre. Når det først er blevet sagt, kan I få den hjælp, I har brug for, så I kan komme videre.

Hvis du har brug for det, skal du vide, at du også altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for en anonym snak. Vi vil hjælpe dig bedst muligt.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.