Brev

Seksualitet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Det er helt normalt at onanere. Hvor ofte man gør det er meget forskelligt fra person til person. Nogle gange kan det også være i perioder, og antallet af gange, er normalt så længe det ikke begrænser én i at gøre andre ting . Ligesom man kan tænke med fx ekstremsport eller nogle former for afhængighed. Derfor tænker jeg, at du først skal tænke, at det kan være for meget, hvis du føler, at du er nødt til at vælge andre ting fra, fordi du skal nå hjem at onanere for eksempel.

Hvad der angår din menstruation, kan onani ikke forsinke eller påvirke den. Den kommer når din krop selv er klar til det.

Du kan læse mere om pubertet og onani her: http://privatsnak.dk/10-12/

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.