Brev

Min søster…..

Hej BB

Jeg har en lille søster på 11 og hun er allerede begyndt at putte ting op i hende fx en agurk en makeup værste alt mugligt men jeg vil bare høre om det var normalt

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige

Tak for dit brev. Jeg kan læse, at du kan blive lidt i tvivl, om det er normalt, at din lillesøster er begyndt at putte ting op i sig. Jeg vil gerne forsøge at hjælpe dig med at blive lidt klogere på det.

Nu ved jeg ikke, hvordan du har oplevet, at din lillesøster putter ting op i sig. Måske du ved et tilfælde er kommet ind på hendes værelse, imens hun har puttet noget op. Måske hun har fortalt dig om det.

Jeg spørger, fordi jeg kan læse, at du måske bliver lidt bekymret for hende eller ikke helt har lyst til at spørge hende om, hvorfor hun gør det. Jeg forestiller mig, at din søster stikker fx en agurk op i sig, fordi hun gerne vil opleve, hvordan det føles. Når vi bliver omkring 11-12 år gamle, begynder mange at eksperimentere lidt med kroppen på den måde.

Det er for det første helt naturligt at onanere. Det er en sund måde at lære sin krop at kende på. Når man onanerer finder man nemlig ud af, hvad der føles rart og hvad der ikke føles rart. Mon ikke din lillesøster har fundet ud af, at noget føles rart og eksperimenterer lidt med det?

Det er noget nyt og spændende. De fleste onanerer, både piger og drenge. Det er selvfølgelig forskelligt hvornår det sker første gang, men du skal vide at der intet er galt i at din lillesøster putter ting op i sig selv.

Jeg tænker på om din lillesøster selv har fortalt dig det, og hvis hun har det, er det nok fordi hun synes du er god at snakke med og at hun stoler på dig. Du kan måske prøve at tale med hende om hvad der er hygiejnisk at putte op i sig selv og at det kan være en god idé at vaske tingene både inden og efter.

Du kan også læse lidt mere om at onanere her: https://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/onani

Jeg håber, du kan bruge mit svar og at du har ro i maven over, at det er en naturlig og spændende ting for din lillesøster.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat