Brev

Min Seksualitet

For lidt tid siden troede jeg at jeg var biseksuel men her på det seneste har jeg lagt mærke til at jeg kun har kunne lide piger. Men for en eller anden grund har jeg svært ved at acceptere at jeg måske er lesbisk.

Men jeg har heller ikke lyst til sex, jeg ved ikke om det er på grund af min alder. Der er mange fra min klasse som er begyndt at snakke om sex og være dirty minded.

Jeg er virkelig forvirret

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Mon du tror, at du er anderledes end alle andre, fordi du ikke har lyst til sex? Jeg tror, at mange unge vil kunne genkende det, du beskriver i dit brev. Det er almindeligt ikke at have lyst til sex – eller at føle sig forskellig fra flertallet, fordi man har en anden lyst.

Mange steder på nettet og i samfundet kan man se afklædte kroppe og mennesker, der gør noget seksuelt. Man kan godt få det indtryk, at det er almindeligt at have meget lyst til sex. Man kan komme til at tro, at hvis man ikke har lyst til sex, så har man et problem. Men sådan er det heldigvis ikke.

Du bestemmer over din krop. Ved at mærke efter i kroppen kan du vide, hvad du har lyst til. Jeg tror, at du er god til at lytte til din krop – det kan jeg se på dit brev.

Der er stor forskel på, hvor sex-interesseret man er i forskellige perioder i livet. Måske mærker du også dette i din klasse, hvor nogle er ‘dirty-minded’ og andre ikke. Mange unge på 12 år er ikke interesseret i sex, når de mærker efter.

Mange oplever også, at seksualiteten kan ændre sig fra periode til periode. Gennem livet kan det derfor være forskelligt, hvilket køn man tiltrækkes af. Man kan få det indtryk, at man har  ‘pligt’ til at melde ud om sin seksualitet ud, og hvad man ‘er til’. Men andre omkring én har ikke krav på at vide, om man er til piger eller drenge – eller noget helt andet.

Du skriver selv, at du ville have svært ved at acceptere, hvis du var lesbisk. Det er heldigvis muligt at komme til at acceptere sig selv hen ad vejen, efterhånden som man udvikler sig. Hvis du gerne vil lidt mere om at være til sit eget køn, kan du læse mere her: https://www.sexlinien.dk/emneside-seksualitet-og-koen/homoseksualitet?mode=detail&RowId=SID=111737

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat