Brev

Min lesbiske lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg læser i dit brev, at du har fået en god ven over SnapChat, og at I også mødes hver 2. weekend. Jeg kan også læse, at I er fortrolige og nysgerrige sammen, og at I har kysset hinanden for at “øve” jer.

Det lyder som om, at din veninde har lagt flere følelser i det end dig, og at hun har lyst til at have sex med dig. Jeg kan også læse i dit brev, at hun er 2 år ældre end dig, og derfor nok et andet sted rent seksuelt. Jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret over jeres venskab, og i tvivl om hvad du skal svare hende.

Jeg tænker, at det er vigtigt at være ærlig over for hende. Det er også vigtigt at være ærlig over for dig selv, så du ikke kommer til at gøre noget, som du ikke har lyst til.

Jeg læser det ikke som om, at du er i tvivl om din seksualitet. Men det er helt OK at være nysgerrig og afprøve ting. Det er også bare vigtigt at sige fra, når ens grænse er nået.

Sex skal være frivilligt og gensidigt. Baseret på tryghed og respekt og uden tvang. Derfor siger loven: Ingen sex uden samtykke. Det kan du læse mere om her: Sex Kun Med Samtykke

Måske du kunne skrive til hende noget i stil med: “Jeg blev lidt paf, da jeg læste din besked. Du er en rigtig god veninde, og jeg synes vi har det rigtig sjovt sammen. Men jeg er ikke til piger, og jeg er ikke helt klar til at lave frække ting – hverken med dig eller med andre. Jeg er ked af, hvis jeg har sendt forkerte signaler, når vi har kysset. Men jeg troede bare, at vi ‘øvede’ os, til når vi skulle kysse med drenge. Jeg håber ikke, at du bliver sur på mig, for jeg vil stadig gerne være din ven.”

Jeg håber, at du kan bruge svaret, og at du finder ud af det med din veninde.

Du er også altid velkommen til at ringe herind til BørneTelefonen på 116111.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz
Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat