Brev

Kæresteproblemer…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 18 årige unge mand

Tusinde tak for dit brev. Det lyder ikke særligt rart, at dig og din kæreste ikke helt er enige om, om I skal have sex med eller uden kondom. Jeg kan sagtens forstå, hvis du synes, at det er svært. Derfor vil jeg selvfølgelig gøre mit allerbedste for at hjælpe dig lidt videre.

Det er jo super dejligt, at du har fundet en kæreste, som du har været sammen med i et stykke tid, og at I begge to holder af sex. Men det er også helt normalt, at der nogle gange kan komme nogle udfordringer i forholdet.

Det er virkelig positivt og meget modent, at du har forsøgt at løse problemet. Først ved at tale med din kæreste om det og prøve at forklare ham, hvorfor det er en god idé at bruge kondom. Og nu også ved at skrive til BørneTelefonen og søge råd.

Du har helt ret, når du skriver, at din kæreste ikke kan tvinge dig til ikke at have kondom på, og at du ikke kan tvinge ham til at bukke under. Og det skal I selvfølgelig heller ikke. Jeg tror, at det er vigtigt, at det er rart og trygt for både din kæreste og dig, når I har sex, at I er enige om, hvordan det skal foregå, og at I respekterer hinandens behov og grænser.

Derfor tænker jeg på, om du mon har prøvet at tale med din kæreste om, hvordan I måske kan finde nogle gode kompromiser, som I begge vil blive glade for? Det kunne f.eks. være, at I kunne have sex på en anden måde? Eller måske har du selv en god idé til et kompromis, der ville fungere godt for jer?

Jeg synes, at du har gjort det helt rigtige ved at tale med din kæreste om det. Måske har du mod på at prøve at tale med ham igen – om f.eks. kompromiser, alternativer, jeres behov og jeres grænser. Jeg tænker også et vigtigt argument er, at hvis man ikke bruger kondom, kan man blive smittet med fx en kønssygdom. Tror du, at det ville være en mulighed for dig?

Nogle gange kan det løses med en enkelt samtale med kæresten. Andre gange kan det tage længere tid og kræve flere samtaler at nå frem til en god løsning.

Du nævner også selv, om du skulle prøve at kontakte Sexlinien. Det tænker jeg er et super fornuftigt forslag, du kom med. Sexlinien ved lige netop meget om sex og alt, der har med det at gøre f.eks. prævention og seksualitet. Du kan (anonymt og gratis) chatte med dem her: https://www.sexlinien.dk/chat.aspx eller ringe til dem på 7020 2266. De er både søde og hjælpsomme.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at chatte med os på BørneTelefonen her: https://bornetelefonen.dk/chat/eller ringe til os på 116 111. Vi kan tale om lige præcis det, som du har lyst til, og vi er her for at hjælpe dig.

Jeg håber i hvert fald, at du overvejer at tale med din kæreste igen, så I kan finde frem til en løsning, som I begge bliver glade for. Jeg synes, du virker som en meget moden og fornuftig ung mand, og derfor er jeg sikker på, at du nok skal komme frem til, hvad der er bedst for dig at gøre.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat