Brev

Homoseksuel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på snart 11 år

Når noget er rigtig svært at få talt om med sine forældre, så kan det være en god idé at skrive det til dem i et brev – på samme måde, som du har skrevet herind.
På den måde har du tid til at tænke over, hvad du vil skrive. Du kan stille og roligt få det sagt.

Du kunne fx starte med at skrive: “Kære mor og far. Der er noget, jeg har brug for at få talt om, men jeg tør ikke rigtig sige det til jer. Derfor skriver jeg i stedet for…”
Og så skriver du, hvordan du har det, hvor længe du har følt, som du gør og så videre. Hvad tænker du om den idé?

Ofte ved forældrene godt, hvis deres barn er homoseksuel, så måske har dine forældre allerede fornemmet det.

Jeg synes også, at det er en god idé at få fortalt din klasselærer, at du bliver drillet, for det er bare ikke i orden. Og det er noget, din klasselærer skal hjælpe med at stoppe. Mobning må nemlig ikke foregå, uden at skolen gør noget for at stoppe det. Sådan er reglerne i Danmark.
Måske ville det være en god idé, hvis du starter med at fortælle dine forældre, at du bliver drillet. Så kan de hjælpe dig med at få talt med klasselæreren.

Tror du, at ham du er forelsket i, har det ligesom dig?
Det er måske ikke helt nemt at fornemme, men mon ikke du bare skal vise ham, at du gerne vil være sammen med ham? Måske kunne du foreslå, at I laver noget sammen, så I kommer tættere på hinanden og lærer hinanden bedre at kende. Så vil det nok blive nemmere at fornemme, om han føler det samme, inden du tænker på at sige til ham, hvordan du har det.

Hvis du har brug for at tale med en voksen om dine tanker og følelser, er du meget velkommen til at ringe BørneTelefonen på 116 111. Det er gratis, og du er anonym. Du kan også kontakte os på SMS og chat.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.