Brev

Føler mig tvunget af veninderne..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13.

Mange tak for dit brev. 
Hvor er det godt at du har skrevet, når du er blevet i tvivl, om det du gør er rigtigt/ om der er noget galt med dig..

Jeg kan besvare dit spørgsmål meget kort - Du er helt på rette vej og skal ikke være nervøs for, om der er noget galt med dig. At dine bryster ikke er helt udviklede endnu og du ikke har lyst til sex og kysse med drengene er helt naturligt og normalt.

(Men jeg kan godt forstå, hvis du synes, det kan virke ubehageligt, når andre i klassen går og fortæller om alle deres erfaringer!)

Nogle piger har det som pigen fra din klasse, og har travlt med at prøve en masse ting af. Jeg tænker, at hun udsætter sig selv for nogle ting, som hun ikke er gammel nok til at kunne overskue konsekvenserne af, og hun derfor nok har brug for at få hjælp.

Det er godt, at du diskuterer med hende og fortæller hende, hvad du tænker der er rigtigt og forkert, for det hun gør, er ikke bare forkert, men kan også være meget farligt for hende. Men jeg tænker også, at det faktisk burde være nogle voksne, som tog sig af det...

Jeg tænker nemlig, at det må være svært, at høre på at nogen udsætter sig selv for så voldsomme ting? Måske kunne du tale med dine forældre eller en lærer om, hvad du oplever i klassen? Så kunne du samtidig sige, at du ikke har lyst til at være den der sladrer om de andre, men at du faktisk er bekymret for de piger, som har sex med så mange forskellige ældre fyre...

Du er også meget velkommen til at skrive ind på UngeChatten eller ringe til BørneTelefonen på tel. 116 111, hvis du har brug for at tale mere direkte med en voksen om, hvordan du griber det an.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen.

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat