Brev

Er jeg klar til sex?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Tak for et dejligt brev, der er fuld af kærlighed til din kæreste – og til dig selv. Det er godt at læse, at du passer godt på dig selv og mærker efter, hvad du er klar til.

Det lyder også til, at din kæreste er god til ikke at presse dig, og at han respekterer dig for, at du skal have mere tid. Det varmer mit hjerte, at I er så ærlige over for hinanden.

Det er svært at sige, hvornår du er klar til sex. Men som du sikkert også selv kan mærke, er tryghed, tid og respekt for hinanden vigtigt. Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det alt sammen er noget, som I har i jeres forhold.

Jeg kan godt forstå, at du er ked af at afvise din kæreste, når han gerne vil have sex. Kunne du fortælle ham, at du ikke er klar endnu, og at det ikke har noget med din kærlighed til ham at gøre, men at det er noget inden i dig, der skal været helt klar. Hvis du tænker, at du er næsten klar, kunne I måske finde en dato, hvor I ved, at der er ro omkring jer, og så bliver det dagen. Jeg tænker, at det er vigtigt, at I fortsætter den gode stil i jeres forhold og sætter ord på jeres tanker, og det der kan være svært.

Måske er du faktisk klar, men det er dine tanker, der kører lidt rundt med dig, fordi de får lov til det – som du selv beskriver så flot. Det er meget naturligt at have det som dig første gang, man skal have sex. Jeg tænker, at når kroppen skal prøve noget nyt, vil den altid være meget spændt, og det vil være svært at slappe helt af den første gang.

Man kan sige, at de første mange gange øver man sig og øver sig i at slappe af. Det er nyt for dig og helt naturligt, at du er usikker. Jeg tror ikke, at den helt fantastiske første gang findes, men at der findes en anden god følelse efter første gang. En følelse, der gør at man føler sig tryg og er nysgerrig på næste gang. Jeg tænker at det er ret vigtigt, at du føler dig klar og ikke bare gør det for hans skyld, det tror jeg ikke ville give ham eller dig en god følelse.

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder rådgiver klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.