Brev

Er det for tidligt?

Hej
Jeg er en 13 årig pige, jeg har mødt en rigtig sød dreng over Facebook, vi snakker sammen vær dag men vi har ikke mødes endnu.
Han siger at han gerne vil møde mig, jeg vil også gerne møde ham men. Han vil gerne have at jeg kysser ham.
Jeg griner lidt og lader som ingenting når han siger det
Hvad skal jeg gøre?
Kh den usikre pige

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år

Det lyder dejligt, at du har mødt en sød dreng på facebook. Og hvor er det godt, at du har skrevet her til om din usikkerhed. Jeg vil gøre mit bedste for at prøve at hjælpe dig.

Måske ved du allerede, at når man møder nogen på facebook, så kan man ikke være helt sikker på, hvem de egentlig er. Det er nemt at lade lidt som om på sociale medier. Det er ikke min mening at skræmme dig, men kun at forberede dig på, at du kan blive overrasket over, hvem han egentlig er.

Derfor anbefaler vi også altid på BørneTelefonen at tage en ven eller veninde med, hvis man skal møde én, man har mødt på et socialt medie. Det er også vigtigt at mødes et offentligt sted ved første møde – altså et sted, hvor der altid er andre mennesker fx en café.

Det kan sagtens være, at han er præcis den, han siger, at han er. De her anbefalinger handler om at passe på dig. Og det er som sagt noget, som vi altid anbefaler i situationer som din.

Hvis du møder ham sammen med en veninde, og han så viser sig at være rigtig sød, så kan du aftale at mødes igen. Du behøver bestemt ikke at kysse ham første gang I mødes. Det er helt okay lige at lære ham lidt at kende først.

Hvis han er meget utålmodig, så er det hans problem – ikke dit. Du har ret til selv at bestemme, hvem du vil kysse og hvornår. Hvis han synes du er sød, så kan han også vente på, at du selv er klar til at kysse.

Hvis du har lyst, kan du læse lidt mere om forelskelse og kys på denne side: Kærlighed. På siden kan du også finde vores “kysseskole” med tips til at kysse.

Jeg ønsker dig et godt møde med den søde dreng.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.