Brev

Bange for pikstreng

Hej jeg er en dreng på 14 år der eksperimentere lidt med min pik? Men er bange for at min pikstreng springer da den er meget gul og det irritere mig lidt. Udover det syntes jeg mit pikhovedet er lidt blå i kanten, håber jeg er normalt.

Håber i kan hjælpe 🙂

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år,

Tak for dit brev. Det er nogle gode spørgsmål, du stiller.

Det er helt OK og almindeligt, at du har lyst til at eksperimentere med din pik. Det er meget fint at være nysgerrig på sin krop, og at man lærer den godt at kende.

Det lyder ikke som om, der er noget galt med din pik. Der kan sagtens være forskel på farven på pikken, så strengen f.eks. er lidt gullig og hovedet lidt blåt.

Det er godt at være opmærksom på sin krop, og hvis du synes, farverne virker meget underlige, eller hvis du synes, din pik begynder at gøre ondt, er det en god idé at få den undersøgt hos lægen. Det kan måske godt virke lidt akavet, at lægen skal undersøge én lige dér. Men det hjælper måske at tænke på, at det er lægens arbejde, og hun/han er helt vant til det og ser på mange kroppe i løbet af en dag.

Som du lige kort beskriver din pik i brevet, lyder det den helt normal og rask.

I forhold til din bekymring om at penisstrengen springer, er det tit i forbindelse med sex, det sker. Det kan godt ske, mens man f.eks. onanerer, men der behøver faktisk ikke ske så meget ved det. Hvis penisstrengen springer, er det bare vigtigt, at holde pikken i ro i to uger og holde området omkring penisstrengen rent.

Det kan også være en god idé at tage til lægen, hvis det sker – bare så man får det tjekket. Men hvis man er lidt forsigtig – og ikke trækker hårdt i pikken, så det gør meget ondt, sker der sjældent noget.

Du kan læse mere om det på Sexliniens hjemmeside lige her.
Hvis du har lyst og er nysgerrig, kan du også læse om pikhovedet lige her.

Jeg håber, du har fået svar på dine spørgsmål. Ellers er du meget velkommen til at ringe eller SMS’e til os på nummer 116 111.
Sexlinien er også rigtig gode til at svare på spørgsmål omkring sex og kroppen, og dem kan man også både chatte, ringe eller skrive til.

Bedste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.