Brev

Aldrig haft en orgasme.. er jeg normal?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 16 årig pige

Hvor er det skønt, at du har en sød kæreste, som du kan tale med om dine tanker og bekymringer. Han lyder omsorgsfuld og forstående.

Han har faktisk ret, når han siger, at det er helt almindeligt for unge piger/kvinder ikke at have fået en orgasme.

At få en orgasme kræver, at man er fuldstændig afslappet og kan være i nu’et. Det handler om ikke at tænke: hvorfor kommer jeg ikke? Synes han jeg er lækker? osv.

Det tager tid at nå dertil. Mange voksne kvinder kan også have svært ved det. Men det skal nok komme. Når du oplever det, vil du ikke være i tvivl.

Ofte bliver der sat lighedstegn imellem orgasme og god sex (succes). Og det er rigtig ærgerligt og langt fra sandheden. Man kan sagtens have dejlig sex uden at få orgasme.

Sex handler lige så meget om samvær og nærhed, og den samhørighed man oplever med sin partner, når man er seksuelt sammen.

Jeg vil foreslå dig, at kigge forbi http://www.sexlinien.dk. Her kan du læse om, hvordan andre unge har oplevet det.

Du lærer også din krop at kende, når du onanerer. Har du prøvet at eksperimentere med at røre ved dig selv? Når du onanerer vil du opdage, hvad der føles godt for dig, og hvad der ikke føles godt for dig.

På den måde kan du på sigt også bedre guide din kæreste til hvad der føles godt for dig. Det kan du ogå læse mere om på sexlinien.

Du er på ingen måde unormal, det er fuldstændigt almindeligt, det som du oplever.

Du skal bare blive ved med at nyde samværet med din kæreste. Og glæde dig over, at han syntes du er sød og lækker.

Kærlig hilsen

Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Quiz

Kender du til myterne?

Kender du Sexlinien?

Her kan du læse mere om sex, seksualitet, porno, onani, prævention, kroppen og meget andet.