Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vægttab

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Wauw, det er stærkt, at du skriver herind! Jeg kan godt forstå, at du sidder med en følelse af, at du snart ikke kan finde ud af, hvad du skal stille op. Jeg håber, at svaret her kan hjælpe dig lidt videre.

Dit vægttab er godt nok imponerende. Jeg håber, at du har fået hjælp til at nå at ’fordøje’ det hele undervejs. Det kan nemlig være en ret stor omvæltning, at man taber sig så meget. Det kan være svært at følge med ’i hovedet’. Og bagefter kan det være svært at slippe tankerne om kalorier og mad og træning.
Det er rigtig godt, at din familie støtter dig! Man kan faktisk også have brug for rigtig meget hjælp til at lære at vænne sig lidt af med alle de dér tanker igen. Man kan også godt have brug for hjælp til at ’blive tilfreds’ med sig selv og sin krop.
Nogle gange kan det hjælpe at snakke om det. Bare fortælle det hele – alle de ting, du har skrevet til mig i brevet. Ville du kunne fortælle en af dine forældre de ting?

Det kan også være, at du har brug for at tale med en læge. Man kan godt have brug for hjælp til at finde sig ’til rette’ i sin krop. Måske har du også brug for, at der er en anden, der hjælper dig med at finde ud af, hvornår du spiser sundt.
Det er ikke sundt kun at spise ris, pasta og brød, men det er faktisk heller ikke sundt kun at spise grøntsager og frugt. En sund kost består som regel af lidt af det hele. Det er rigtig vigtigt, at man får alle de kalorier, vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Især når man er i voksealderen.
Derfor kan det også være, at det er en rigtig god idé at snakke lidt med en læge om, hvordan du skal spise og træne fremover. Og få lægens hjælp til at finde ud af, hvordan din krop og vægt skal være, så du er sund.

Jeg håber, at mit svar her har givet dig lyst til at tale med nogen om dine tanker, så du kan blive rigtig tilfreds med dig selv, din krop og din træning. Og få en hverdag, hvor du ikke hele tiden kommer til at tænke på udseende, mad og så videre.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat