Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikkerhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

At være så præget af usikkerhed, som du er, er rigtig hårdt, især fordi du hver dag bliver mindet om det. Derfor tænker jeg, at du måske har brug for lidt hjælp til at arbejde med usikkerheden, så den ikke får lov til at fylde så meget, som den gør nu. Og jo, det kan godt blive anderledes, men det kræver noget arbejde – og måske også hjælp fra din omgangskreds.

Før man kan gøre noget ved et “problem”, har man brug for at sætte ord på det, der er svært – og det gør du rigtig fint i brevet herind. Derfor tænker jeg på, om der mon er andre, der ved, hvordan du har det? Måske dine forældre, en tidligere lærer eller en klassekammerat? Hvis ikke, så synes jeg, du skal starte med at tage en snak med en, hvor du fortæller, hvad det er, der får dig til at mærke usikkerheden. Det lyder måske “fjollet”, men det er det første skridt. Forhåbentlig vil du også opleve det som en lettelse.

En anden ide er at tale med en af dine nuværende lærere eller måske studievejlederen på gymnasiet. Selvom dine klassekammerater virker udadvendte og selvsikre, så er der desværre mange andre, der har det lige som dig – og derfor er det en udfordring, som lærerne også kender til. Jeg ved fra andre, at det fx kan hjælpe, hvis man på forhånd har talt med læreren og måske lavet en aftale om, at han/hun skal tage en, selvom man ikke har hånden oppe eller måske omvendt sørge for at tage en, hvis man endelig får trak hånden op. Det handler om at få nogle nye succesoplevelser. Nogle nye historier om, at du faktisk godt kan sige noget foran klassen.

Det kan også være, at du har en klassekammerat, der vil hjælpe dig med at tage kontakt til de voksne på skolen. Hvad tænker du om den ide? På den måde bliver det ikke noget, du skal kæmpe med alene, men noget som dine omgivelser også kan hjælpe dig med. Det handler ikke om, at du skal blive “en anden”, men du skal lære at kunne hvile i dig selv . Det mønster, som fylder nu, har du brugt mange år på. Derfor er det også noget, der kræver hjælp fra andre, så det stille og roligt kan blive lavet om. Jeg tror på, at det kan lykkes for dig, og jeg kan mærke i dit brev, at du også er meget motiveret.

Derfor håber jeg, at mit svar måske kan hjælpe dig lidt videre? Hvis du har brug for det, kan du altid kontakte BørneTelefonen igen på 116111.

Kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat