Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tør ikke sige noget, om spiseforstyrrelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig

Det er flot af dig, at du har valgt at fortælle mig om dine tanker. Jeg bliver nysgerrig på, hvordan det mon var for dig at skrive det til mig? Følte du, at det var akavet? Måske var det et rigtig fint første skridt hen imod at fortælle nogle af dine nærmeste om dine tanker? Jeg synes bestemt ikke, at det var akavet, og jeg beundrer, at du fortæller mig om det i et brev som alle kan læse. Det er bare rigtig flot og en vigtig del af at få hjælp! Det er en styrke at kunne give noget af sig selv, som du har. Stærkt gjort! 

Jeg ved, at det bekymrer mange unge på din alder, om man er god nok, hvordan man ser ud og sådan nogle ting. Det er normalt, at man kan komme i tvivl om, hvem man er, om man er tynd nok, hvordan man gerne vil være eller se ud, når man kommer i puberteten, fordi man forandrer sig udenpå og indeni. Mange gange kan man blive endnu mere forvirret og ked af det, hvis man synes, at andre piger ser bedre, flottere eller mere perfekte ud. Er det mon nogle tanker, du kan genkende? Samtidigt får jeg lyst til at fortælle dig, at alle slags piger kan komme i tvivl om, hvem de er, om de er gode nok og hvordan de ser ud. Alle mennesker kæmper med nogle ting – også dem, du synes, der er perfekte. Hvad du synes er perfekt, er måske slet ikke perfekt for en anden. Jeg tænker, at du måske gerne vil føle dig perfekt? Og måske handler det om, at du lærer at holde af alle dine gode sider i stedet for at tænke på de sider, du ikke bryder dig om? Det er nemlig forskelligheden, der gør mennesker så perfekte.

Du fortæller også, at du er blevet bedre til at håndtere din angst. Det er super godt gået! Hvordan du har lært det? Talte du med nogen om din angst? Er der mon nogle ting, der hjalp dig, som du ville kunne gøre nu for at slippe af med besættelsen om at være tynd? Jeg bliver nemlig bekymret for dig, når du fortæller om, at du sulter dig selv. Jeg er sikker på, at dem, der står dig nær synes, at du er god som du er. Vi mennesker kan være ret “strenge” over for os selv og mene, at vi ikke er gode nok. 

Det er rigtig vigtigt, at du får talt med en voksen om dine tanker, så du kan få den rette hjælp til, hvordan du skal tænke om dig selv uden at sulte. Man bliver nemlig ikke et lykkeligere menneske af at sulte sig selv. Kunne du mon tale med dine forældre, en lærer, pædagog, sundhedsplejerske på skolen…? Måske har du engang talt med en voksen om din angst – kunne du tale med den samme voksen igen? Du kunne også vise dem dit brev og mit svar. På den måde kan de også læse, at du ikke vil have, at de skal se anderledes på dig, og at du ikke ønsker, at det skal blive akavet.

Jeg håber, at mit svar har givet dig mere mod til at få talt med en voksen. Jeg krydser fingre for, at du gør det. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat