Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært socialt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Jeg synes, det lyder fint, at du er ved at se i øjnene, at din veninde ikke vil være der for dig altid. Hun har uden tvivl været en super god støtte for dig igennem mange år, men måske allerede næste år skilles jeres veje. Og på det tidspunkt ville det være rart for dig, hvis du var lidt mere robust og kunne være sammen med andre.

Det må være lidt hårdt for dig, at du har det så svært med andre. Derfor er det godt, at du beder om noget vejledning til, hvordan du kan komme videre i dit liv.

Nu er du lige startet i 10. kl. Lærerne i en 10.kl ved godt, at nogle af deres elever har brug for særlig støtte og hjælp. Så jeg vil foreslå, at du henvender dig til din kontaktlærer eller en anden lærer, du tænker, vil lytte til dig. Her skal du fortælle om dit problem, lige så ærligt som du har gjort i dit brev. Jeg ved, at hvis man får taget hul på den slags problemer i starten af 10.kl, er der en rigtig god chance for en positiv udvikling af problemet i løbet af skoleåret.

Måske kan din veninde støtte dig i at få det fortalt? Ellers kan du også vise dit brev her til BørneTelefonen til den lærer, der så dig græde. Du har nemlig så fint beskrevet, hvordan du har det, og at du gerne vil have hjælp. Og hun ved jo allerede, at du har det svært og er derfor nok opmærksom på, hvordan du har det. 

Skynd dig at finde dit mod og fortæl en lærer om dit problem. Så er du på rette vej allerede.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat