Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sund og usund på samme tid?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Mange tak for dit brev!
Jeg synes, det virker som om, at du har tænkt mange gode tanker omkring din træning og kostvaner. Du er meget opmærksom på, hvordan du ikke har lyst til at få det. Det er rigtig stærkt, at du har det sådan, og at du har skrevet det ned. Det får mig til at tro på, at du har styrken til at få hjælp til at lægge dine trænings- og kostvaner lidt om, så de ikke forhindrer dig i at gøre de ting, du gerne vil.

Jeg kan godt forstå, hvis det fylder ekstra meget, fordi du har en søster, der lider af en spiseforstyrrelse, og jeg kan også godt forstå, hvis du bliver nervøs for, om du har det eller kan få det på samme måde. Selvom du ikke har lyst til at bekymre dine forældre, tænker jeg, dine forældre ønsker det bedste for både dig og din søster, og de vil helt sikkert meget hellere vide, hvad der går deres børn på, så de kan hjælpe – end de vil have, at du skal gå rundt med tankerne alene.

Lige nu, synes jeg, lyder det som om, at du måske træner lidt for meget, og tænker lidt for meget over, hvad du må spise. Du beskriver selv, at det begrænser dit samvær med veninder, fx i forhold til at gå på cafe. Derfor er det vigtigt, at du får hjælp til at finde ud af, hvordan du kan træne og spise på en måde, som passer godt til præcis dig og din krop. Forskellige mennesker kan hjælpe: Først og fremmest synes jeg du skal fortælle dine forældre om hvordan du har det, måske du kan vise dem brevet til os og mit svar? Du kan også tage en snak med din læge. Lægen kan henvise til en person, som kan hjælpe med at lægge en sund motions- og kostplan, og som man kan tale med, om de tanker, man har, omkring ens krop. Måske kunne du også have brug for at tale med nogen om, hvad din søsters sygedom betyder for dig? Man bliver meget let påvirket af det, der sker hos de mennesker, man elsker og er tæt på, så det er slet ikke mærkeligt, hvis du føler, at du måske begynder at få nogle af de samme tanker som din søster.

Nu ved jeg ikke hvilken hjælp din søster får, men jeg kan anbefale både dig, din søster og dine forældre at kigge på LMS´s hjemmeside (Landsforeningen mod spiseforstyrreser og selvskade) www.lmsos.dk, her er gode råd, både hvis man har en spiseforstyrrelse, hvis man tror man måske er ved at udvikle en eller hvis man har en i familien der har en og det er også muligt at chatte eller ringe og få en snak med dem, hvor man er helt anonym, håber du måske vil overveje dette?

Du fortjener at have det godt, og du fortjener at have en hverdag, hvor du ikke skal bekymre dig om træning og kost.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat