Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spiseforstyrrelse??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Jeg er glad for, at jeg er nået frem til dit brev. Jeg håber, at du ser mit svar – og at det hjælper dig.

Du er virkelig god til at fortælle om, hvordan du har det lige nu. Det er ret stærkt af dig, at du kan sætte så mange ord på det hele, for det kan være meget forvirrende at gå rundt med sådan nogle tanker om mad, krop, venner og livet i det hele taget. 

Tanker og følelser kan virke ekstra tunge og uoverskuelige, når man går med dem helt alene. Det kan være helt lettende at dele dem med nogen. Derfor er det godt, at du har talt med din veninde – godt gået, at du åbnede dig op. Og jeg kan også godt forstå, at du på en måde har lyst til at tale med din mor. Det, tror jeg også, kunne være en god ide. 

Jeg kan ikke med sikkerhed sige, at du har en spiseforstyrrelse, men nogle af de tanker og følelser, du går rundt med, kan godt være tegn på en spiseforstyrrelse. Og du har derfor brug for hjælp.

Jeg ved, at det være svært at bede om hjælp, fordi man, som du også skriver, gerne vil blive ved med at tabe sig. Men du fortæller også, at du f.eks. fryser meget, at du let bliver forpustet, og at du har ondt i kroppen. Det kan være fordi, din krop ikke får den næring, den har brug for. Det kan give livsvarige mén, så det er en meget vigtig grund til, at du skal tale med din mor. Når man har det ligesom dig, er det nemlig meget sjældent, man selv kan komme ud af sine tanker og følelser. Ofte vil man have brug for en, man kan støtte sig til, og en, som f.eks. kan gå med til lægen.

Lægen kan nemlig hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan få det bedre, og hvordan du kan få hjælp. Nogle har brug for at tale med en diætist, der kan lave en sund madplan. Andre har også brug for at tale med en psykolog, fordi det kan være rigtig svært at give slip på de tanker, man har haft omkring mad og sin krop. 

Det er ikke rart ikke at blive taget seriøst. Mon din mor vil kunne hjælpe med at tale med din far og papmor? Så skal du ikke fortælle om det hele selv, og din mor vil være der til at fortælle, at det faktisk er en alvorlig sag.

Det kan også være, at du har mere lyst til at tale med en af dine lærere fra efterskolen? Måske har du det særlig godt med en af dem? En lærer vil kunne hjælpe dig med at tale med dine forældre. Og måske vil det være rart, at få talt med en voksen, som er dér, hvor du er? 

Du kan også læse få hjælp hos Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskades. Du kan læse mere her: http://www.lmsos.dk/

Du har allerede taget det første seje skridt og åbnet op over for din veninde og skrevet her ind. Jeg håber og tror, at du kan finde mod til at tage det næste skridt og få talt med en voksen, som kan hjælpe, så du kan få det godt igen.

De kærligste tanker
BørneTelefonen

 

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat