Brev

Snakker for meget – kan ikke lide min personlighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig, pige på 14 år

Selvom du skriver, at du synes, du snakker for meget om irrelevante ting, så er jeg vil jeg også fortælle dig, at der findes mange mennesker, der ser det som en styrke. Der er mange unge og voksne, der ville ønske, at de var snaksaglige og bare kunne tale om alle mulige småting – smalltalke. Jeg beundrer dem, der er som dig, fordi din evne kan være med til at bryde stilheden mellem mennesker. Det er også lettere at få nye venner, hvis man er god til at snakke. Det er en gave, hvis du spørger mig! Jeg bliver nysgerrig på, om du har været sådan hele dit liv, eller om det er noget, du har øvet dig på? 

Måske kunne du overveje, hvad du kunne bruge din evne til? Kunne du hjælpe nogen med at blive veninder ved at snakke med dem begge to samtidigt? Kunne du bruge din evne til selv at finde dig en bedste veninde?   

Det er selvfølgelig vigtigt at tænke før man taler, men alle mennesker kommer nogle gange til at tale før de tænker – det sker. Det er også noget, man skal øve sig på – at man lige tager tingene ind og vender dem indeni, så man får sagt det rigtige. Jeg synes, du skal holde fast i at sige noget, hvis du føler, at du gerne vil sige noget.

Du kan øve dig i at tænke på, om det er nødvendigt for dig at sige det, du skal til at sige. Det betyder, at dine tanker skal vendes med hjernen før end munden åbner sig og 'bare' siger tingene. Det er noget der sker i løbet af et splitsekund. Derfor vil det være en idé, så snart du mærker at munden skal til at bevæge sig - bare den mindste bevægelse, så tæller du indeni til fem. Mens du tæller til fem, har din hjerne mulighed for at nå at tænke, om du skal sige det, du var lige ved at komme til at sige. Det tænker jeg vil skåne dig for de andres negative reaktioner og du får mere ro med dig selv - hvis du når at geare ned og ikke være så meget på. Du kan øve dig og hvis du kommer til at sige noget du ikke mente, så sig 'Undskyld, det mente jeg ikke - det fløj bare ud'

Det lyder som om, at det er en stor del af dig at tale meget, og det er altså ikke noget som alle synes er en dårlig ting

 

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat