Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skyldfølelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 19 årige pige

Tak for dit brev. Indimellem kommer vi mennesker til at gøre ting som er forkerte, og som vi fortryder. Men det er godt, at du kan mærke efter, at det du har gjort er forkert. For hvis ikke man er i stand til at erkende sine fejl, kan det nemlig være svært at lave dem om, eller gøre det godt igen.

Jeg kan forstå, at stedet du arbejder betyder meget for dig. Især fordi du også er elev og drømmer om, at uddanne dig indenfor det fag du arbejder med. Dog tænker jeg, at uanset hvordan den her situation ender, så bør du ikke ændre på din drøm om at blive kosmetolog. For sagen er, at din fejl ikke kommer til, at være afgørende for din drøm og din plan. Også selvom det måske kan få konsekvenser, for din stilling på dit arbejde. 

I virkeligheden ved du faktisk ikke om du vil blive fyret, hvis du siger noget til din chef. Derfor tænker jeg, at du har to veje at gå: 

 Hvis du kan leve med det du har gjort, så kan du aftale med dig selv, at du ikke gør den slags igen. Og håbe på, at de ikke opdager det. Dog kan dette have konsekvenser, hvis de opdager det. For så vil de også vide, at du har løjet eller holdt noget hemmeligt for dem.
Du er ærlig, og beder din chef om et møde. På mødet fortæller du, at du er rigtig ked af, at du har givet dig selv rabat. Og at du gerne vil betale de 100 kr tilbage. Det kan også have konsekvenser. F.eks. at de siger, at det vil de ikke acceptere. Men samtidig kan det være, at de sætter pris på en ærlig medarbejder.

Ofte kommer man længst ved at være ærlig, både overfor sig selv, og overfor andre. Vigtigst er, at du husker på, at der stadig er rig mulighed for, at blive kosmetolog. Denne ene fejl, må ikke ændre på dette.

Jeg tænker, at du skal mærke efter, hvad du synes er bedst. Og hvad der vil gøre dig mest glad i denne situation – at være ærlig, eller bære på hemmeligheden selv?

Alt det bedste herfra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat