Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg være flov?

Hej BørneTelefonen.

Det skal lige siges at jeg ikke er rataderet, eller underudviklet.

Jeg er en pige på 13 år.

Da jeg var 11 fik jeg en autismediagnose.

Lige siden har jeg ikke kunne lide mig selv, fordi jeg er autist.

Nu går jeg på en skole for børn med diagnoser. Så jeg snakker også tit med en psykolog om det.

Men jeg føler ikke det hjælper.

Jeg tror også det er fordi der meget på mobning på internettet, om at man bare er en idiot, hvis man er autist…

Derfor kan jeg ikke lide mig selv.

Hvad skal jeg gøre? Har I nogen gode råd?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år. 

Man er bestemt ikke en idiot fordi, man har en autismediagnose. De fleste mennesker med en autismediagnose er lige så normale og lforskellige, som dem uden en diagnose. Når man har en autismediagnose, så kan man have nogle udfordringer på forskellige punkter. Men ved du hvad, alle mennesker har nogle udfordringer. De har bare ikke en diagnose og derfor bliver de ikke "udstillet", som mennesker med en diagnose kan blive. 

Mit bedste råd til dig, er at blive ved med at snakke med psykologen. Det kan godt være, at du ikke føler, at det hjælper, men det er bare så vigtigt, at snakke med nogen om de her ting. Hvis du på en eller anden måde, kan finde en indre styrke til at vise din omgangskreds, at du er ligeså værdifuld som alle os andre, så tror jeg det vil hjælpe dig rigtig meget. Vejen frem for at finde den indre styrke, det er at blive ved med at snakke med din psykolog, din familie og dine venner omkring det er. Du er nemlig værdifuld og de skal ingen på nettet eller andre steder have lov til at tage fra dig! Så er det helt lige gyldigt om du har en diagnose eller ej. Måske vil det hjælpe dig at tale om det, du læser på nettet, så de ved, at det især er det der påvirker dig?

Du har haft diagnosen i to år. Når man får en diagnose, så kan ens selvværd og selvtillid godt forsvinde lidt. Nogen kan føle sig mindre værd. Det er så vigtigt, at man arbejder med at få en god selvtillid og selvværd. Se på alle de ting, som du værdsætter hos dig selv - vær stolt af det, du kan og den person du er. Det skal alle mulige andre ikke bestemme over eller tage fra dig. Det kan godt tage noget tid og det kan være, at det er det du kæmper med?

Når man har selvtillid og et godt selvværd, så smitter det af på, hvordan andre ser på en. Det kunne måske også være noget du kunne snakke med psykologen om. Du kan måske vise psykologen dit brev og det her svar. Det kan være det giver jer nogle nye ideer til jeres samtaler. 

Det kan også være en god ide at lade være med at læse de dumme kommentarer, der kan være på internettet. Jeg ved, at det kan være svært, men de personer, der skriver sådan om folk med en autismediagnose ved ikke bedre. Det er dem, der er noget galt med og ikke dig. Det er dem som ikke har viden nok.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig - og husk du er dejlig som du er. Du er velkommen på BørneTelefonen 116111

Kærlig hilsen BørneTelefonen. 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat