Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Opmærksomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit ærlige brev. Jeg tænker, du er meget velformuleret, og du er i stand til at kigge på dig selv med kritiske øjne, hvilket kræver en vis modenhed. Det er altså ret modigt og flot!
Og jeg synes, det er super godt, at du skriver her til BørneBrevkassen for at få hjælp; - det viser også, at du virkelig ønsker at ændre på din situation.
Jeg kan ikke vide, hvorfor du har brug for så megen opmærksomhed, så du nogle gange kan finde på at lyve for at få opmærksomheden. Men måske er det heller ikke så vigtigt at vide hvorfor..?
Måske er det vigtigste erkendelsen og dernæst at finde ud af, hvad der kan få dig til at lade være med at være så opmærksomhedskrævende..?!
Hvornår er du fx ikke opmærksomhedskrævende..? Og hvad er det, der i de situationer får dig til at føle dig veltilpas uden at få opmærksomhed..? Når du tænker over det, kan du måske få øje på noget du gør, som du også kan bruge i andre situationer..?
Måske kan du også aftale med dig selv, at du nu vil til at øve dig i ikke at være så opmærksomhedskrævende..? Hvis du nu kigger dig selv i spejlet hver morgen, og lover dig selv at du vil prøve... Og så igen om aftenen tænker over, hvordan det er gået i løbet af dagen..? Det at du selv er meget opmærksom på dit problem, kan måske hjælpe dig til at begrænse det..?
Jeg tror, du må være indstillet på, at det godt kan tage noget tid at vænne sig af med sådan en uvane, som det er - både at være opmærksomhedskrævende og også at lyve. Men jeg synes, du er godt på vej, fordi du selv er så bevidst om, at du hader det – det er altså ret flot.
Hvis du har brug for at snakke mere om det, er du meget velkommen til at kontakte os igen her i BørneBrevkassen eller på BørneTelefonen på 116 111, hvor der hver dag sidder rådgivere klar, som gerne vil hjælpe dig.
Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat