Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nervøs når jeg skal være på

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Det lyder, som om du har fundet en god interesse i et godt fællesskab i garden. Det er rigtig dejligt at høre. Jeg kan godt forstå, at du er træt af din nervøsitet. Det er ikke rart at blive så nervøs, at man får svært ved at spille så godt, som man ved, man kan. Du skal dog vide, at det er helt normalt at blive nervøs, når man skal noget vigtigt. Det er også helt normalt at ryste, når man bliver nervøs.

Du er nok nervøs for at komme til at spille forkert og lave fejl. Det kan jeg godt forså. Men faktisk er fejl også tegn på noget godt. Fejl er nemlig tegn på, at man tør at kaste sig ud i noget, der er svært. Og hvis man har mod på at kaste sig ud i noget, der er svært, kan man lære noget nyt og blive bedre til det, man laver.

Der er sikkert flere af de andre i garden, der har det som dig. Måske er der en fløjtespiller eller anden musiker, du ser op til. Du kan så tænke på, at de også på deres rejse til at blive så gode, som de er, har begået mange fejl. Og sikkert også har været nervøse mange gange. Men de er blevet ved alligevel.

Måske kan det også hjælpe dig at tale med nogle, du er trygge ved i garden. Måske fortæller de, at de også kan blive nervøse før og under en koncert. Du kan så også spørge dem, om de har lyst til at øve det stykke, hvor du skal spille solo. Ved at øve din solo med nogle, du er tryg ved, tror jeg, du vil mærke noget af nervøsiteten forsvinde.

Det er rigtig dejligt at du har fundet en god interesse, som gør dig glad. Du må have været igennem megen læring og udvikling, siden du nu skal spille solo. Jeg tror derfor også, at du med tiden vil lære, at tøjle nervøsiteten mere, så den ikke fylder så meget. .

Jeg ønsker dig al held og lykke med fløjtespillet.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat