Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit fuckt up liv …

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 årTak for dit brev. Jeg er ked af, at du har måttet vente så længe på dit svar, jeg håber ikke, du helt mistede håbet om, at svaret ville komme...
Som jeg forstår det, er der flere ting, som bekymrer dig. Dels er der dit forhold til mad (chokolade), dels at du har lagt mærke til, at du i flere situationer har haft svært ved at passe på dig selv og sætte grænser over for andre. Og så kan jeg høre, at du har meget brug for at andre bekræfter dig, og at du ville ønske at det ikke var sådan.. Det, håber jeg, er rigtigt forstået..?
Når jeg læser dit brev, får jeg fornemmelsen af, at du ikke almindeligvis deler dine tanker med andre. Jeg synes, du er rigtig god til at beskrive, hvordan du har det, og jeg tror faktisk, det kunne være en måde at komme oven på igen... Altså hvis du fandt frem til en person, som du godt kan lide og som du turde betro dig til... Kan du mon det?
Selvfølgelig er det ikke sådan, at alle ens problemer forsvinder, bare fordi man taler med nogen om det. Men ofte har det alligevel betydning, at man ikke går alene med sine tanker...
Jeg tror, at hvis du kunne finde en person, som er god at snakke med, så ville det måske blive mindre tungt for dig i hverdagene, og så ville du måske også få lidt mere energi til at gøre nogle af de ting, du gerne vil og det tror jeg ville være de første små tegn på at du var ved at komme ovenpå igen. (Det kunne fx være ting som: At være mere sammen med andre, spise mere varieret, øve dig i ikke at være så opmærksom på om andre folk roser dig og giver dig komplimenter...)
Det er ikke sikkert, at det behøver at være en person, som du kender godt. Nogen foretrækker at tale med en, der står lidt udenfor det hele - det kunne fx. være sundhedsplejersken eller måske skolepsykologen, der begge har tavshedspligt... Måske ville det være lettere for dig, end at vælge en person, som er tæt på dig?
Jeg tror ikke, jeg i et brevkassesvar kan give dig præcise svar på alle de spørgsmål, du stiller i slutningen af dit brev. Det er jo store og vigtige spørgsmål, der blandt andet handler om hele din selvopfattelse og identitet. Den slags er der som regel ikke simple svar og lette løsninger på...
Men jeg hæfter mig ved, at du skriver at du gerne ville være bedre til at passe på dig selv og sætte dine grænser. Selvom du måske ikke oplever det sådan, så tænker jeg alligevel, at du nok allerede er godt på vej til at blive bedre til det! 
Der er faktisk en del piger, der ikke selv er bevidste om, at de her ting er svære for dem, så det er et meget stort og vigtigt skridt, når man er i stand til at mærke efter, hvad man har det godt med, og hvad der ikke er okay. 
Jeg synes, det lyder som om, du har en rigtig god fornemmelse for dine grænser. Og så er næste skridt nok at øve dig i at få sagt fra... - Og her tror jeg, det er vigtigt, at du ikke stiller for store krav til dig selv om, at du bare skal blive god til det fra den ene dag til den anden. Forandringer tager nemlig tid. - Nogle gange længere tid, end man bryder sig om...
(Hvis man bestiger et højt bjerg, så gør man det jo også med mange små seje skridt og ikke bare i et stort spring! - Det, synes jeg, kan være et meget godt billede på situationen. Jeg tror, det gælder om at blive ved med at tage de små skridt. Hvis man ind i mellem snubler - og det gør de fleste- så må man rejse sig igen, evt. støtte sig til nogen og så begynde at gå igen...)
Ofte er det sådan at det er lettere for andre at lægge mærke til de positive forandringer vi gør og det er en af grundene til, at jeg tror, det vil være godt, hvis du deler dine tanker med nogen... Så ville vedkommende nemlig også kunne hjælpe dig med at lægge mærke til de ting, du der lykkes for dig - og det tror jeg vil være hjælpsomt for dig..? du ikke føler det som en fiasko, hvis ikke du bare fra den ene dag til den anden bliver god til det!
Hvis ikke du synes, mit svar er brugbart - eller hvis du bare har brug for at få det uddybet, så vil jeg foreslå dig at søge lidt mere direkte rådgivning, fx. på UngeChatten her på hjemmesiden. Der vil du i løbet af en times samtale kunne nå at få vendt flere af de ting, du tumler med. Evt. kunne du starte med at copy-paste brev + svar ind, så rådgivere kan se, hvad vi indtil videre har foreslået dig...
Mange kærlige hilsner fra BørneBrevkassen

Jeg kan jo høre, at du har håb og drømme om, at dit liv skal forandre sig. 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat