Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit dårlige forhold til mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17
Tak for dit brev. Du fortæller meget fint og klart om dit forhold til din krop og om, at du er rigtig træt af, at du vejer for meget. Du spørger bl.a. hvorfor du ikke kan elske livet, hvorfor Gud ikke lader dig tabe dig og hvorfor kvindeidealet er som det er?

Det er nogle gode spørgsmål som er svære at svare på. Jeg er helt enig med dig i at de færreste kan leve op til kvindeidealet, og jeg tror, at det er godt hvis vi kvinder kan forsøge at gøre op med det, og sætte vores egne idealer for, hvordan vi gerne vil se ud. Alligevel så ved jeg godt, at de færreste af os kan frigøre os helt fra de ideealer, som vi hele tiden bliver konfronteret med.

Jeg tænker, at det nok kunne være godt for dig, hvis du kunne begynde at fokusere på nogle af de ting, som du faktisk er glad for i dit liv..? Det kan være svært, hvis man føler sig helt overvældet af dårlige tanker, men måske kan nogle af de ting, du selv nævner, være et godt sted at starte. 
Du fortæller om flere positive ting i dit liv: du har en dejlig kæreste som synes at du er smuk. Du har en sød veninde som du træner sammen med. Du træner flere gange om ugen. Det synes jeg er sejt og positivt. Jeg tror, at du godt kan finde flere gode egenskaber hos dig selv, hvis du begynder at tænke over det. Tror du det er muligt?

Måske kunne du bede din kæreste eller din veninde om at hjælpe dig? Evt. kunne du spørge dem, hvad de værdsætter ved dig? Grunden til at jeg foreslår det er, at jeg fornemmer at du er kommet ind i en negativ spiral, hvor det i perioder er svært for dig at tænke på andet end din vægt.

Jeg tror, at det kunne være godt for dig at prøve at være lidt mere styrende i forhold til dine tanker. Man kan ofte godt beslutte sig for at tænke en positiv tanke om sig selv. Du kunne måske lave en liste over de positive egenskaber du har og sætte dem op på spejlet, så du hver dag fortæller dig selv om dem?
 
Det kan måske virke som en underlig opgave, men jeg tror, at det kan have en positiv effekt. Hvis det er svært for dig at arbejde med det selv, kunne du måske overveje at bede nogen om hjælp til at arbejde med dit syn på dig selv..? Det kunne f.eks. være en psykolog fra PPR. Du kan få hjælp derfra indtil du bliver 18. Dine forældre eller din lærer kan henvise dig til PPR- eller du kan selv kontakte dem og høre, hvad der er af muligheder. ( pædagogisk psykologisk rådgivning).
Du fortæller om din indsats i forhold til et vægttab, og jeg synes som sagt det er sejt, at du træner flere gange om ugen. Du har godt nok ikke tabt dig ved hjælp af træningen, og det er jo nok fordi at du har udviklet muskler, som jo også vejer noget. Så det er jo nok din kost du bliver nødt til at ændre hvis du gerne vil tabe dig. Du har ret i at det kan føles uretfærdigt at nogle bare kan spise, hvad de har lyst til og andre ikke kan. Du hører jo nok til en af dem der bliver nødt til at undgå chips og andre usunde ting, hvis du gerne vil tabe dig.
Det lyder voldsomt, at du har taget 10 kg på på 3 måneder, efter at du var begyndt at spise rimeligt sundt igen. Det får mig til at tænke på, om du har fået undersøgt dit stofskifte? Et lavt stofskifte kan godt gøre, at man tager på og bliver nedtrykt. Det er slet ikke sikkert, at dit stofskifte fejler noget, men det var måske værd at få undersøgt? Lægen kan gøre det ved hjælp af en blodprøve. Din læge vil måske også kunne hjælpe dig med en kostplan, hvis du vil prøve at gøre noget ved dine kostvaner..? Nogle kommuner har særlige tilbud til overvægtige børn og unge. Jeg gætter på at din læge også vil vide, hvad der er af muligheder, der hvor du bor.
Jeg forstår godt at du bliver såret, når dine forældre siger at du vejer for meget, selvom det slet ikke er det emne du vil tale om, men dine følelser. Kunne du mon sige det til dem? Fortælle dem at du har brug for at tale om dine følelser og ikke din vægt..?
Jeg håber at du kan bruge mine forslag og tanker. Du er også velkommen til at ringe til en rådgiver på BørneTelefonen på 116 111 hvis du har lyst til at tale mere direkte med en, eller du kan skrive med en her på hjemmesiden via UngeChatten...
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat