Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min vægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev og det gode spørgsmål. Selvom det måske kan være lidt irriterende at høre, når man ikke selv har det sådan, synes jeg, du lyder som en, der er, lige som hun skal være. Det er ret vigtigt, at man giver sin krop den energi og næring, man har brug for. Når man gør det, skulle man gerne have en “normalvægt” – og det har du.

Det betyder dog ikke, at man ikke må tænke på, at man gerne vil leve sundt og dyrke sport. Det er bare vigtigt, at der er balance mellem tingene: når man laver meget sport, er det også vigtigt at give kroppen en masse næring i form af sund mad. Men det kan være meget svært at finde rundt i, hvad der er sundt, og hvornår man spiser for meget, og hvornår man spiser for lidt. Hvis man spiser for lidt, hvilket du måske gør lige nu(?), kan kroppen ikke følge med, og hvis man fortsætter sådan længe, kan det faktisk betyde, at kroppen bliver meget skrøbelig, og så kan man f.eks. lettere blive syg eller skadet – f.eks. når man laver sport.

Derfor er det vigtigt, at man får hjælp til at finde ud af, hvordan man kan leve sundt på en måde, der passer til ens krop. Man kan også få hjælp til at finde ud af, hvilke sportsøvelser der former ens krop på den måde, man gerne vil have, den skal formes på.

Ville du kunne tale med dine forældre om, at du synes, du har brug for lidt hjælp til at finde ud af, hvordan du kan leve sundt, og at du faktisk går og føler, at du gerne vil tabe dig? Du kan også tale med skolens sundhedsplejerske, for hun ved en masse om kroppens udvikling og om sundhed.

Når man er i puberteten, kan der godt være en periode, hvor man ikke synes, at ens krop gør eller ser ud, som den “skal”. Det er forskelligt, hvordan og hvor hurtigt kroppe udvikler sig, men det er helt naturligt, hvis man får mere fedt på kroppen og former. Det kan dog godt være noget, man lige skal vænne sig til. Hvis du snakker med dine veninder om det, oplever du måske, at nogle af dem har det på samme måde?

Det er en god idé at give sig selv lidt tid til at vænne sig til den udvikling, ens krop er i gang med, når man er på din alder. Selvom det kan være svært. Og det er også en god idé at tale med nogen om de tanker, man går rundt med. Både i forhold til kost, mortion og kroppens udseende.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat