Brev

Min krop. Sundhed og selvværd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej E.

Det lyder til, at du er en aktiv pige, og jeg tænker da, at det er godt, du laver fysisk aktivitet. Når du skriver herind, kan det tyde på, at du selv har gjort dig nogle tanker om, at det måske er begyndt at fylde lidt for meget i dit liv? Sport er ikke altid kun sundt. Hvis det overdrives, kan det gå hen og blive skadeligt.

Dine veninder synes, du er perfekt som du er, men det synes du ikke. Du kan jo tænke over, hvad det er, du ikke synes er perfekt. Du kan måske tænke over, om det er dit udseende eller er dit selvværd, du ikke synes er perfekt? Er det noget, du kan gøre noget ved, eller er det noget, du skal lære at leve med? Hvad er det ved træning, der gør at du får det godt? Kan du gøre noget andet i stedet for, der kan få dig til at føle dig godt tilpas?

Du spørger, om du er underlig og unormal. Det tror jeg ikke, du er, men det er meget naturligt, at man nogle gange kan føle sig lidt anderledes end andre. Heldigvis er vi mennesker alle sammen forskellige - ellers ville det jo hurtigt blive kedeligt.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat