Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedsteveninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Jeg kan se på dit brev, at du og din veninde bruger en del tid sammen. Måske kan man næsten sige, at I har ‘et rum’ sammen, hvor I kan tale fortroligt. I er hinandens rigtig gode venner.

Men måske føles det som om, at rummet er fyldt ud af din veninde… og hun fylder mere og mere.

Du skriver, at rummet bliver fyldt op af snak om hendes udseende, hendes venner og hendes popularitet. Det lyder næsten som om, at der ikke er plads til dig i dét rum, I har sammen.

Når du skriver, at du lyder som verdens dårligste og jaloux veninde – så tænker jeg, at du taler megahårdt til dig selv. For egentlig er din veninde rigtig heldig at have dig. Du lyder som en rigtig tålmodig og god veninde.

Du giver din veninde plads og lader hende fortælle om al det dejlige, der fylder for hende.

Jeg får indtryk af, at du sidder og hører på hende uden rigtigt at ‘føle dig med’ i samtalen. Måske føler du dig faktisk helt usynlig for din veninde; som om hun slet ikke mærker, at du også har brug en del af pladsen.

Det kan være, at din veninde har brug for at vide lidt mere om, hvad der egentligt foregår i dit hoved – når I to er sammen. Måske kan hun have brug lidt ‘ærlighed’ fra din side, så hun bedre kan mærke dig. Og så hun ved, hvor hun har dig; og hvad du har brug for fra hendes side.

Måske kunne du ringe ind til 116 111 og tale med en rådgiver. Sammen kunne I måske finde på ideer til, hvordan du kunne få talt med din veninde. Jeg tænker, at det vil være godt for jeres venskab på lang sigt.

Jeg håber, at ringer herind, så du kan få talt lidt mere venskabet, der jo betyder rigtigt meget for dig.

Mange hilsner BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat